100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

3 Manieren Om Een Leaky Gut Te Voorkomen En Zelfs Te Genezen

3 Manieren Om Een Leaky Gut Te Voorkomen En Zelfs Te Genezen
3 Manieren Om Een Leaky Gut Te Voorkomen En Zelfs Te Genezen

3 Manieren Om Een Leaky Gut Te Voorkomen En Zelfs Te Genezen

Een leaky gut, oftewel een lekkende darm, is een snelgroeiende aandoening waar minimaal de helft van de Nederlandse bevolking (onbewust) last van heeft. Als je een lekkende darm hebt, heeft dit impact op je gehele gezondheid. Gelukkig kun je een leaky gut te lijf gaan met een verandering in je lifestyle. Superfoodguru legt uit wat een leaky gut is en heeft 3 manieren op een rij gezet om een lekkende darm te voorkomen én te genezen.

DE IMPACT VAN EEN LEAKY GUT

Als jij te maken hebt met een lekkende darm, zijn er hele kleine gaatjes in de darmwand ontstaan. Het slijmvlies dat over de darmwand ligt, is in de meeste gevallen ontstoken. Het gevolg? De goede darmbacteriën hechten niet meer goed aan de darmwand, waardoor de afvalstoffen die in je darmen worden geproduceerd in de bloedbaan terecht komen. Ook kan voeding wat nog niet volledig is verteerd in het lichaam komen. Doordat voedingsstoffen minder goed worden opgenomen door het lichaam, tast dit je gezondheid aan. Vooral je immuunsysteem is de dupe van een lekkende darm. De klachten zijn uiteenlopend, maar bestaan vaak uit allergische en ontstekingsreacties, hormonale problemen en stemmingsklachten.

#1 Vergeet niet om goed te kauwen

Goed kauwen is essentieel voor een goede vertering. Door goed te kauwen wordt het speeksel met de verteringsenzymen goed met het eten vermengd. Hierdoor neemt je lichaam de meeste voedingsstoffen op en haal jij het maximale uit je maaltijd.

#2 Jouw dieet staat op nummer 1

Je wilt de balans in de darmen zo gezond mogelijk houden. Dit doe je door elke dag hoogwaardige voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen en te letten op de dingen die minder gezond zijn. Om een lekkende darm te voorkomen of genezen, raden we je aan om voor een leaky gut dieet te kiezen. Wissel je dagelijkse voedselinname af met biologische en onbewerkte ingrediënten en probeer suiker en alcohol te vermijden. Daarnaast is het innemen van supplementen zoals vitamine D, omega-3-vetzuren en zink ook geen straf voor je gezondheid. Een leaky gut dieet is een goede manier om klachten te voorkomen en ook tegen het lijf te gaan.


Groene sappen zijn dé oplossing als je jouw spijsvertering wilt ondersteunen met een hoge dosis voedingsstoffen. Dagelijks slechts één groen sapje drinken kan al een wereld van verschil maken. Bij Superfoodguru hebben we een uitgebreid assortiment aan groene sappen. Onze Green Lover Pack bevat vier verschillende soorten sappen, zodat je zelf kan ontdekken welke sap je het lekkerste vindt. Je kunt ook je spijsverteringsstelsel een reset geven met een van onze detoxkuren met groene sappen. Genoeg keuze!

#3 Relax en ontspan

Je lichaam genoeg rust en ontspanning geven is een must voor een gezonde lifestyle. Als je jezelf namelijk genoeg rust geeft, voorkom je langdurige stress. Doe dingen die je leuk vindt, maak tijd voor yoga of meditatie, ga wandelen in het bos of op het strand en ontspan. Zo houd je jouw stressniveau zo laag mogelijk, en kun je de klachten van een lekkende darm verminderen.

Vorige artikel Volgende artikel