Organic | Cold Pressed | No HPP or Shock Freeze
 

Wellness

 
Tips Voor Een Betere Slaap Die Experts Zelf Naleven

Tips Voor Een Betere Slaap Die Experts Zelf Naleven

Slapen is van vitaal belang voor onze gezondheid en welzijn. Niet alleen overdag ben je druk in de weer met het nastreven van een gezonde levensstijl. Juist in de nacht valt veel winst te behalen. Maar het is niet altijd gemakkelijk om in slaap te vallen en een goede nachtrust te hebben. Gelukkig heeft Superfoodguru een aantal experts gesproken die ons kunnen helpen om betere slaap te realiseren. In deze blog delen we enkele slaap tips die slaapexperts zelf naleven om hun slaap te optimaliseren. Van meditatie tot het vermijden van cafeïne, ontdek hoe je jouw slaap kunt verbeteren en je dag energiek en productief kunt beginnen.

BEGIN IN DE OCHTEND

Betere slaap begint eigenlijk al in de ochtend, wist je dat? Het is niet alleen een kwestie van op tijd naar bed gaan en genoeg uren slaap krijgen. Het begint met hoe je je dag begint en wat je doet voordat je 's avonds onder de lakens kruipt. Volgens slaapexperts zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je slaapkwaliteit te verbeteren, en het begint allemaal al in de ochtend. Zo is het belangrijk om op een vast tijdstip op te staan, zelfs in het weekend. Dit helpt om je circadiaanse ritme, oftewel je interne klok, te reguleren en zo beter in slaap te kunnen vallen 's avonds. Daarnaast kan het helpen om 's ochtends wat zonlicht op te vangen. Dit helpt niet alleen om je interne klok te reguleren, maar het verhoogt ook de productie van vitamine D, wat belangrijk is voor de gezondheid van je botten en je immuunsysteem. Als laatste raden experts aan om in de ochtend wat lichte lichaamsbeweging te doen om je energie te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een korte wandeling of wat yoga-oefeningen.

EEN STEUNTJE IN DE RUG MET SUPPLEMENTEN

Er zijn verschillende soorten slaap supplementen op de markt die je kunnen helpen bij een betere slaap, zoals melatonine, magnesium en valeriaanwortel. Deze supplementen kunnen helpen om je te ontspannen, angst te verminderen en je slaapcyclus te reguleren. Melatonine is een hormoon dat van nature in ons lichaam voorkomt en helpt bij het reguleren van ons slaap-waakritme. Het kan worden ingenomen als supplement om de slaap te verbeteren en is vooral nuttig bij jetlag of serieuze slaapproblemen. Magnesium is een mineraal dat helpt bij het ontspannen van de spieren en het verlagen van de bloeddruk, waardoor het ook kan helpen om te ontspannen en in slaap te vallen. Vul je magnesium eenvoudig aan met de magnesiumrijke producten van Superfoodguru. Snack gedurende de dag onze overheerlijke Raw Bliss Balls en drink onze Wild At Heart 10 juice. Ook is valeriaanwortel een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt als slaapmiddel. Het kan helpen om de slaap te verbeteren en angst te verminderen. Het is altijd belangrijk om de juiste dosering te gebruiken en advies te vragen aan een deskundige voordat je slaap supplementen gaat gebruiken.

EET NIET TE LAAT IN DE AVOND

Slaapexperts weten dat wat je eet en wanneer je eet, een grote invloed kan hebben op de kwaliteit van je slaap. Een van de slaap tips die ze vaak geven is om niet te vroeg voor het slapengaan te eten. Het verteren van voedsel kost tijd en energie van je lichaam, wat kan leiden tot een onrustige slaap. Daarom adviseren slaapexperts om ten minste twee tot drie uur voor het slapengaan te stoppen met eten, zodat je lichaam de tijd heeft om het voedsel te verteren en zodat jij beter kunt slapen.


Met deze tips van slaapexperts kun je op weg gaan naar een betere slaap. Onthoud dat goede slaapgewoonten de basis vormen voor een gezond en gelukkig leven. Dus waar wacht je nog op? Tijd om te gaan slapen!

Previous Article Next Article