Organic | Cold Pressed | No HPP or Shock Freeze
 

Wellness

 
3 Voordelen Van Het Eten Van Proteïnerijk Voedsel

3 Voordelen Van Het Eten Van Proteïnerijk Voedsel

Proteïne is een van de belangrijkste bouwstenen van ons lichaam. Proteïnerijk voedsel is belangrijk voor de opbouw en het herstel van je spieren, botten, huid en andere weefsels. Vaak wordt gedacht dat het eten van proteïnerijk voedsel alleen nodig is voor het opbouwen van spiermassa en het herstel na sporten, maar heeft ook tal van andere voordelen voor onze gezondheid. Van het bevorderen van gewichtsverlies tot het verbeteren van de bloedsuikerspiegel, we kunnen allemaal profiteren van voeding met veel eiwit. Superfoodguru ging voor je op onderzoek uit en verzamelde de drie belangrijke voordelen van het eten van proteïnerijk voedsel.

Voordeel 1: Gewichtsverlies en verzadiging

Een eiwitrijke maaltijd kan helpen bij gewichtsverlies en het verminderen van hongergevoelens. Proteïne is namelijk een voedingsstof die langzaam wordt verteerd en langer een verzadigd gevoel geeft. Daarnaast kan het eten van proteïnerijk voedsel helpen bij het behouden van spiermassa tijdens het afvallen, wat op zijn beurt bijdraagt aan het verhogen van de ruststofwisseling. Heb je onze Peanut Butter & Carrot Snicker 60 al geprobeerd? Het is een heerlijke én gezonde raw food Snicker energyball en super geschikt als je meer proteïne binnen wilt krijgen.

Voordeel 2: Spieropbouw en herstel

Proteïne is ook belangrijk voor de opbouw en het herstel van spieren. Na het sporten heeft het lichaam proteïne nodig om beschadigde spiervezels te herstellen en nieuwe spiermassa op te bouwen. Door voldoende proteïne te eten, geef je je lichaam de bouwstenen die het nodig heeft voor spieropbouw en herstel.

Voordeel 3: Verbeterde bloedsuikerspiegel en preventie van ziekten

Het eten van proteïnerijk voedsel kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedsuikerspiegel en het voorkomen van ziekten zoals diabetes en hartaandoeningen. Proteïne kan de bloedsuikerspiegel stabiliseren door de afgifte van glucose in het bloed te vertragen. Dit kan op zijn beurt helpen om insulineresistentie en de ontwikkeling van diabetes type 2 te voorkomen.

HOEVEEL PROTEÏNE HEB JE NODIG?

Om te profiteren van de voordelen van proteïne, is het belangrijk om voldoende van deze voedingsstof binnen te krijgen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid proteïne voor volwassenen is ongeveer 0,8 gram per kilogram lichaamsgewicht. Voor mensen die veel sporten of krachttraining doen, kan deze hoeveelheid anders zijn. Superfoodguru’s Die Hard Green 11 bevat spirulina, een van de meest eiwitrijke bronnen die er is.

BEGIN KLEIN

Je hormonen in balans houden is essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Door een uitgebalanceerd dieet te eten, regelmatig te bewegen, stress te verminderen, voldoende te slapen en natuurlijke supplementen te gebruiken of onze sapjes en smoothies te drinken, kun je je hormonen op natuurlijke wijze in balans brengen. Houd er rekening mee dat het in balans brengen van hormonen niet iets is dat van de ene op de andere dag gebeurt. Het vergt consistentie en toewijding om veranderingen in je levensstijl aan te brengen en deze op de lange termijn vol te houden. Maar als je deze vijf tips in je dagelijks leven toepast, kun je een grote stap zetten richting het bereiken van een gezonde hormoonbalans.

Previous Article Next Article