Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Minderen Met Zuivel En Cafeïne Voor Een Stralende Huid: Dit Is Wat Er Gebeurt

Minderen Met Zuivel En Cafeïne Voor Een Stralende Huid: Dit Is Wat Er Gebeurt

Een stralende huid is iets wat we allemaal graag willen. Speciale diëten, kuren, crèmes en andere trucs worden continu uitgeprobeerd om uit te vogelen wat nu écht werkt voor een schitterende huid. Koffie en zuivel schijnen een grote invloed op de huid te hebben. Kun jij wel een stralende huid gebruiken en ben je benieuwd wat er gebeurt er als je stopt (of flink mindert) met het consumeren van cafeïne en zuivelproducten? We delen de voordelen van het vermijden van zuivel en cafeïne in deze blog.

JE HUID GAAT ERVAN STRALEN…

… met als resultaat minder acne. Acne en voeding hebben wel degelijk een grote invloed op elkaar. Bepaalde voeding heeft een versterkend effect op de productie van de talg door talgklieren. Zodra de productie van deze klieren wordt vergroot, krijg je ook meer last van acne. Koffie (cafeïne) en zuivel hebben ook een invloed op deze klieren.

Koffie en acne

Voor de meeste mensen is een kopje koffie in de morgen heel gebruikelijk. De cafeïne geeft precies de energieboost die ze nodig hebben om aan de dag te beginnen. Het effect van cafeïne op de huid is een veelbesproken onderwerp, zo ook bij experts. De werking van de stof cafeïne heeft gedeeltelijk dezelfde werking als alcohol en zout: het droogt de huid uit. Wanneer de huid, of het lichaam, niet voldoende gehydrateerd is, zul je dit terug zien in je huid. Acne wordt niet veroorzaakt door de koffie zelf, maar kan bestaande acne wel erger maken. Een ander verband tussen koffie en acne is dat cafeïne, naast meer alertheid, ook leidt tot een grotere stressreactie in het hele lichaam. Door stressreacties krijg je meer stresshormonen in je lichaam, denk bijvoorbeeld aan cortisol. Cortisol vergroot de hoeveelheid vet die de talgklieren aanmaken, wat een negatief effect heeft op de bestaande acne op je huid.

Zuivel en acne

Er bestaat een verband tussen de consumptie van zuivel en acne. In zuivelproducten zitten verschillende hormonen en stoffen die acne (of acne-gerelateerde klachten) triggeren. Zuivelproducten bevatten veel meer hormonen dan dat je waarschijnlijk denkt. Groeihormonen, zoals oestrogenen, progesteron en androgenen (testosteron), komen altijd voor in melk. Testosteron is de boosdoener als het gaat om acne. Maar naast testosteron kunnen ook andere hormonen voor meer talgproductie, en dus acne, zorgen. Zuivel en acne hebben daarom wel degelijk een invloed op elkaar. Door de inname van zuivel te beperken, of zelfs helemaal te stoppen, is de kans groot dat de talgproductie omlaag gaat en je minder last hebt van acne.

EEN MINDER ONTREGELDE MENSTRUATIE

Heb je last van een onregelmatige cyclus en weet je niet hoe je deze regelmatiger maakt? Door cafeïne en zuivel te verminderen of helemaal niet meer te gebruiken, is de kans groot dat jouw cyclus een stuk regelmatiger wordt. Natuurlijk is er niet direct een man over boord wanneer jouw menstruatie onregelmatig is, maar het kan zorgen voor vervelende situaties. Met een onregelmatige ongesteldheid is het berekenen van je vruchtbaarheid een stuk minder eenvoudig. Het is fijn om een regelmatige ongesteldheid te hebben zodat je weet wanneer je ongesteld gaat worden. Een stabielere hormoonhuishouding zorgt op zijn beurt weer voor een rustigere huid met minder acne.

GESTOPT MET ZUIVEL EN CAFEÏNE? GEBRUIK DAARNA EEN DETOXKUUR

Als je bent gestopt met het consumeren van zuivel en cafeïne, kan je jouw levensstijl nog gezonder maken door te starten met een detoxkuur. De detoxkuur van 5 dagen zorgt naast een diepe reiniging van het lichaam ook voor het verwijderen van gifstoffen en het voeden van het lichaam. Zo wordt je hele lichaam gereinigd, krijg je een enorme energieboost en zul je een verbetering in je huid zien. Onze tip: ga na de detoxkuur verder met het dieet zonder zuivel en koffie voor de beste resultaten.

Vorig artikel Volgend artikel