100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Water Drinken? Water Eten! 5 Manieren Om Meer Vocht Binnen Te Krijgen

Water Drinken? Water Eten! 5 Manieren Om Meer Vocht Binnen Te Krijgen
Water Drinken? Water Eten! 5 Manieren Om Meer Vocht Binnen Te Krijgen

Water Drinken? Water Eten! 5 Manieren Om Meer Vocht Binnen Te Krijgen

Water is een echte dorstlesser zonder calorieën. Dat voldoende water drinken goed voor ons is, weten we allemaal. Maar waarom is water goed voor je? Vocht is een belangrijke speler bij de opname van voedingsstoffen in de darmen, het transport van zowel voedings- en afvalstoffen in het lichaam en het regelen van de lichaamstemperatuur. Genoeg voordelen van water drinken dus. Toch drinken veel mensen te weinig water op een dag. Het advies is om elke dag tussen de 1,5 en 2 liter water te drinken. Wanneer jouw vochtinname per dag te laag is, merk je dit aan klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen. Kan jij wel wat meer vocht gebruiken? Dan gaan deze waterige tips je vast en zeker helpen, want wist je dat je water niet alleen hoeft te drinken?

TIP 1: HAAL ZOVEEL MOGELIJK WATER UIT VOEDING

Door veel voedingsmiddelen met veel water te eten, krijg je ongemerkt een hoop vocht binnen. Je bent immers wat je eet. Komkommer bijvoorbeeld, bestaat voor ruim 95% uit water. Onze Veggie Cappuccino zit bomvol groente, namelijk 73,5% (!), en is dus een goede aanvulling voor jouw vochtinname per dag. Maar ook spinazie, meloenen, aardbeien en tomaten doen het goed. Profiteer van deze voedingsmiddelen vooral in de zomer. Deze producten zijn dan in overvloed verkrijgbaar én in de zomer kun je meer vochtinname per dag gebruiken.

TIP 2: DRINK WATER BIJ ELKE MAALTIJD

Het aanvullen van je vochtinname per dag hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Door standaard bij elke maaltijd minimaal een glas water te drinken, krijg je al een heleboel meer vocht binnen dan normaal. Een eenvoudige tip met een effectief resultaat.

TIP 3: ZEG JA TEGEN EEN NIEUWE GEWOONTE

Wil jij meer water drinken, maar vergeet je het vaak of houd je het telkens maar enkele dagen vol? Maak er een gewoonte van! Zorg dat je altijd een flesje water in je tas hebt, waar je ook naartoe gaat. Ga je op pad met de auto, ben je op kantoor of ga je een dagje winkelen? Door een flesje water bij je te hebben maak je er sneller een gewoonte van om af en toe een paar slokken extra te drinken.

TIP 4: STA OP EN DRINK DIRECT EEN GLAS WATER

Zodra de wekker gaat of wanneer je wakker wordt, is het verstandig een groot glas water te drinken. Tijdens je slaap wordt er veel water uit je lichaam onttrokken, denk bijvoorbeeld aan zweten of ‘s nachts vaak moeten plassen. Het is verstandig om gelijk in de ochtend een goed begin te maken aan je vochtinname per dag.

TIP 5: DRINK VEEL GROENE SAPJES

Groene sapjes brengen ontzettend veel voordelen met zich mee. Eén daarvan is de bijdrage aan een gezonde hydratatie. Veel groenten bevatten een hoog watergehalte, denk bijvoorbeeld aan spinazie. Deze groenten zitten vol met elektrolyten (magnesium en kalium), die ervoor zorgen dat de vochtbalans in je lichaamscellen optimaal blijft. Onze Veggie Cappuccino juice is een low-fruit spinaziesap, die je helpt bij je vochtinname per dag. Dit sapje is heel erg geschikt voor beginnende juicers en bestaat maar liefst uit 73,5% groenten. Door het sapje naast bijvoorbeeld een maaltijd te drinken, zorgen de elektrolyten voor een optimale vochtbalans in je lichaam. Vergeet niet om naast de gezonde sapjes veel water te blijven drinken. De juices hydrateren je lichaam goed, maar zijn niet vervangbaar voor de geadviseerde vochtinname per dag.

Vorige artikel Volgende artikel