Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Fitness

 
Wandelen: Gezond Voor Je Hart En Nog Veel Meer

Wandelen: Gezond Voor Je Hart En Nog Veel Meer

Zet je graag stevig de pas erin of maak je het liefst een relaxed ommetje? Wat je ook doet, een wandeling maken is gezond. Want wist je dat je voor de gezondheidsvoordelen niet eens zo vaak en snel moet lopen? De knappe koppen van de Harvard Medical School deden onderzoek naar het effect van wandelen en publiceerden daarover het rapport: Walking for Health. Van een gezond hart tot en met een goed humeur: een wandeling is volgens de onderzoekers een waar medicijn. 

DE GEZONDHEIDSEFFECTEN VAN WANDELEN

Een wandeling verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte in je lichaam. Wandelen is daarom goed voor je hart. Daarnaast krijgen ook diabetes en kanker minder kans. Verder heeft lopen een positief effect op je geest. Je wordt scherper en je voelt je beter. Wandelaars zouden daarom ook minder kans op een slecht humeur of depressie hebben. Verder is het een ideaal middel om de dagelijkse stress te lozen.

NOG GEEN HALF UUR PER DAG

Zie je tegen ertegenop om urenlang te lopen? Geen nood, want elk moment dat je wandelt, geeft je al een gezondheidsvoordeel. Uit Amerikaans onderzoek onder vrouwen blijkt dat voor iedere minuut stevig lopen het risico op obesitas met 5 procent werd verlaagd. Dus moet je even flink doorstappen om de bus te pakken, op tijd op je werk te zijn of om je kinderen van school te halen? Dan werk je dus goed aan je gezondheid. Wandel je overigens elke dag minimaal 21 minuten? Dan kan volgens de makers van Walking for Health de kans op een hartaandoening al met 30 procent verminderen.

NOG MEER VOORDELEN VOOR WANDELAARS: VOORDELIG EN SOCIAAL

Met wandelingen maken kun je eenvoudig en snel starten. Het is namelijk goedkoop en het enige wat je nodig hebt zijn goede schoenen plus comfortabele kleding. Daarbij kun je overal lopen; of het nu in het gezellige centrum van de stad is of in de rust van een natuurgebied. Bovendien biedt een wandeling de kans om mensen te ontmoeten. Zo leer je bijvoorbeeld je buren verderop ook kennen.

Haal alles uit je wandelingen: van de Vierdaagse tot een Hot Girl Walk

Wil je echt serieus aan de slag als wandelaar? Dan kun je het nog extra leuk maken door bijvoorbeeld met vrienden af te spreken en samen een wandeltocht maken. Of sluit je aan bij een wandelclub en train voor grote wandelevenementen als de Vierdaagse van Nijmegen. Ook kun je van je wandelingen absolute moodboosters maken met een Hot Girl Walk.

HELP JE HART MET WANDELINGEN ÉN SAPJES

Zoals je ziet, biedt een regelmatige wandeling allerlei voordelen voor lichaam en geest. Je kunt dit gezonde effect versterken door te zorgen voor voldoende vitamines en mineralen met biologische sappen. Green juices kunnen namelijk ook bijdragen aan een gezond hart en de bestrijding van chronische ziektes. Je kunt deze binnen krijgen door te sapvasten of een detox kuur te gaan doen.


Neem bijvoorbeeld dagelijks twee sapjes uit een van de sap-pakketten van Superfoodguru. Vers kun je de sapjes acht dagen lang in je koelkast bewaren op een temperatuur van 4 graden. Wil je een sapvoorraadje aanleggen? Bestel dan direct een paar sap-pakketten en bewaar ze in de vriezer. Daarin zijn ze tot maximaal zes maanden houdbaar.


Start dus snel met het werken aan de gezondheid van je lichaam en geest en zet je eerste wandelstap. Bestel bovendien de vitamine- en mineraalrijke sapjes van Superfoodguru!

Vorig artikel Volgend artikel