Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Fitness

 
6 Redenen Waarom Stretchen Je Nieuwe Goede Gewoonte Moet Worden

6 Redenen Waarom Stretchen Je Nieuwe Goede Gewoonte Moet Worden

Laten we wat afspreken: vergeet voortaan niet meer dagelijks te stretchen. Maar waarom dan, vraag je je vast af. Het rekken van je spieren is onder andere belangrijk voor het creëren van flexibiliteit in de spieren. Er zijn nog meer redenen waarom stretchen thuishoort in je gezonde lifestyle volgens experts, kijk maar mee.

WAAROM MOET IK STRETCHEN?

Rekken en strekken, het klinkt je vast bekend in de oren. Maar of je het daadwerkelijk ook doet, is een tweede. Eén ding staat vast: het rekken en strekken van je spieren is super belangrijk. We geven toe, we vergeten ook wel eens te rekken en strekken voor en na de work-out. Daarom een opsomming waarom stretchen zo belangrijk is:

Flexibiliteit

Door regelmatig te rekken en strekken, verhoog je de flexibiliteit van je lichaam.

Het helpt bij rugpijn

Heb je vaak last van rugpijn? Stretchoefeningen kunnen helpen om van die akelige rugpijn af te komen.

Het vermindert stress

Stretch in plaats van stress. Als je gestrest bent, voel je dat vaak in je spieren. Dit is een onbewuste reactie van het lichaam op je fysieke en emotionele gesteldheid. Stretchoefeningen kunnen helpen om de delen van het lichaam, zoals de nek, bovenrug en schouders, weer te ontspannen.

Het helpt bij hoofdpijn

Door spanningen in je spieren kun je hoofdpijn krijgen. Stretchen kan helpen bij het verminderen van spanning in bepaalde spieren die hoofdpijn veroorzaken.

Lichaamshouding

Spierproblemen kunnen een ongezonde lichaamshouding veroorzaken. Het versterken en stretchen van bepaalde spiergroepen kunnen je lichaamshouding verbeteren.

Kom in contact met je lichaam

Zit je niet lekker in je vel? En voel je geen verbinding met je lichaam? Rekken en strekken helpt het lichaam te vertragen en echt te voelen wat er gaande is. 


Wil je meer weten over bewegen en waarom dit zo goed voor je is? Lees dan deze interessante blog over het belang van fitness voor je mentale gezondheid.

DE BESTE STRETCHOEFENINGEN OP EEN RIJ

Ben je klaar om flexibel door het leven te gaan? Waar begin je eigenlijk? Een 5 minuten stretch per dag kan al een wereld van verschil maken voor je spieren. Om het gemakkelijker te maken, hebben wij een aantal stretchoefeningen voor jou op een rij gezet die je gewoon in de woonkamer kunt doen:

Stretchoefening 1: Zwaai met je armen

Deze stretchoefening kun je heel gemakkelijk vanuit een staande positie uitvoeren. Zwaai je armen naar elkaar en weer terug. Zorg dat je je armen ook achter je lichaam zwaait.

Stretchoefening 2: Stretch je schouders

Begin vanuit een wijde squat positie. Plaats je handen op je dijbenen. Buig je knieën ligt en draai je lichaam langzaam naar een kant. Wissel en herhaal aan de andere kant.

Stretchoefening 3: Buig voorover

Deze stretchoefening voer je uit op je yogamat. Strek je linkerbeen voor je uit, buig je rechterknie en breng de zool van je voet naar je linkerbeen. Strek je armen omhoog en vouw je romp over je benen. Wissel vervolgens af. 


Wil je nog meer bewegingsoefeningen toevoegen aan je nieuwe gezonde lifestyle? Check dan even dit artikel over thuis work-outs.

Vorig artikel Volgend artikel