100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

De Voordelen Van Sporten In Infrarood

De Voordelen Van Sporten In Infrarood

De Voordelen Van Sporten In Infrarood

Sporten met warmte is een hot topic binnen de fitness industrie. Vele sportfaciliteiten, zoals Bikram Yoga, hebben er al voor gekozen om de warmte wat op te krikken door het installeren van infrarood lampen, zodat je al begint te zweten voordat je met de workout start. Maar waarom is sporten in infrarood goed voor je? Wij geven je vier voordelen:

1. Het helpt bij het afvallen

Door te sporten in een warme kamer, werk je je extra snel in het zweet. Je interne lichaamstemperatuur wordt verhoogd door de warmte, waardoor je lichaam extra hard moet werken om af te koelen. Dit thermoreregulatieproces zorgt ervoor dat je hartslag en stofwisseling omhoogschieten, waardoor je tijdens de sessie meer calorieën verbrand. Wanneer je meer calorieën verbrandt dan je verbruikt, dan val je af. Ook helpt sapvasten of een detox kuur bij het afvallen

2. De bloedcirculatie wordt verhoogd

Een hogere lichaamstemperatuur en een snellere hartslag betekent dat uw hart het bloed sneller naar uw lichaamsweefsel pompt. Met een verbeterde bloedsomloop en doorbloeding zullen uw spieren sneller herstellen van die slopende zweetsessie. Daarnaast verkleint een verhoogde bloedcirculatie de kans op hart- en vaatziekten.

3. Sporten in infrarood verminderd gifstoffen

Sporten in infrarood laat ons zweten, wat helpt bij het verwijderen van schadelijke gifstoffen die in ons lichaam aanwezig zijn, zoals zware metalen en milieuverontreinigende stoffen. Deze afgifte van gifstoffen versterkt ons immuunsysteem en spijsverteringssysteem.

4. Sporten in infrarood is goed voor de huid

Door te trainen in een met infrarood verwarmde studio wordt de productie van collageen gestimuleerd, het eiwit dat het meest voorkomt in het lichaam. Meer collageen betekent minder rimpels en een sterkere huidelasticiteit. Wanneer u traint in infraroodwarmte, ziet uw huid er in een mum van tijd gezonder, zachter, helderder, jonger en stralender uit.


Tip: Wil je er stylish uitzien tijdens het sporten? Bekijk onze blog over 10 stylish activewear merken. 

Vorige artikel Volgende artikel