Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Komkommersap: Goed Voor Je Vochtbalans En Spijsvertering

Komkommersap: Goed Voor Je Vochtbalans En Spijsvertering

De komkommer staat niet echt bekend als een vitaminebooster en wordt meer gezien als vulling voor de salade. Maar deze groene vruchtgroente verdient echt meer waardering. Want komkommers hebben mooie voordelen voor je welzijn en gezondheid. Ze zitten namelijk boordevol vitamines en mineralen. Daarbij bevatten ze veel water. Zie je het niet zitten om elke dag komkommers te eten? Neem dan een frisse komkommersap en profiteer van de volgende gezondheidsvoordelen.

Alkalische werking: verlaag je zuurtegraad

Wist je dat je door te eten en drinken je lichaam kunt verzuren? Dit gebeurt als je zuurvormende levensmiddelen neemt, zoals koffie, vlees of eieren. Daarentegen zijn er ook voedingsmiddelen die ontzuren, ofwel alkalisch zijn. Komkommers horen bij de alkalische voedingsmiddelen. Het is belangrijk dat je lichaam niet te zuur wordt, omdat dat je gezondheid bedreigt. Dus begin je dag met een groentesapje met komkommers, zodat je qua alkalisch niveau een goede start maakt.

Een stimulerend effect op je spijsvertering

Een soepele spijsvertering laat je je beter voelen en is goed voor je gezondheid. Komkommers bevatten veel vezels en vocht. Dat zijn de ingrediënten die je maag- en darmstelsel nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Heb je dus een opgeblazen buik? Drink dan dat opgeblazen gevoel weg met komkommersap.

Hydraterend voor je lichaam

Vocht kun je niet alleen uit drankjes halen, maar ook uit voeding. Komkommers zijn in hydrateren echte uitblinkers. Ze bestaan namelijk voor circa 95 procent uit water.

Komkommersap helpt bij het ontgiften

Je lichaam moet zich dagelijks ontdoen van allerlei afval- en gifstoffen. Komkommers zijn daarbij een grote hulp. Je lichaam heeft voor deze klus namelijk voldoende vocht nodig. Maar ook vitamines en mineralen zijn belangrijk. Daarbij geven komkommers niet alleen vocht, maar zijn ze ook diuretisch. Dat houdt in dat ze de urineproductie stimuleren, wat helpt bij het afvoeren van de gifstoffen. Komkommers zijn dus een goede ondersteuning bij het reinigingsproces van je lichaam.

Laag caloriegehalte

Nog een voordeel van komkommers is dat ze weinig calorieën bevatten. En toch vullen ze door hun vochtgehalte en vezels goed. Dus wil je op je gewicht letten, dan kan deze vruchtgroente je daarbij helpen.

COMBINEER KOMKOMMERS MET ANDERE GEZONDE INGREDIËNTEN

Met zoveel voordelen wil je vast snel beginnen met het drinken van komkommersapjes. Maar het kan nog beter! Neem sappen waarin deze vruchtgroente is verwerkt met andere fruit- en groentesoorten. Zo profiteer je ook van de gezondheidsvoordelen van de overige ingrediënten. 

DRINK JE GEZONDER MET DE SAPJES VAN SUPERFOODGURU

Bij Superfoodguru hebben we een serie gezonde biologische sappen met komkommer. Kies bijvoorbeeld voor de low-fruit Veggie Cappuccino. Dit soepele sapje is lekker mild en ideaal als je begint met juicen. Ook de Magic Moringa is goed voor starters. Behalve groente en fruit zijn aan deze sap ook de superfoods moringa en chlorella toegevoegd. Hou je van groen en pittig? Dan is de Die Hard Green de juiste sap voor jou. Heb je liever een zoete afdronk? Probeer dan onze Pineapple Paradiso!

Vorig artikel Volgend artikel