Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Citroen: Een Zure Vrucht Vol Goede Eigenschappen Voor Je Huid

Citroen: Een Zure Vrucht Vol Goede Eigenschappen Voor Je Huid

Een van de methodes voor een mooiere gezichtshuid is om citroensap erop te smeren. Maar dat is niet zonder risico’s. Gelukkig is het drinken van citroensap een gezond alternatief. Bovendien heeft het sap nog meer positieve effecten dan een gezonde teint. Ontdek daarom snel de voordelen van de lekkere en gezonde citroendrankjes van Superfoodguru!

CITROENSAP OP JE GEZICHT: WAAROM ZOU JE DAT DOEN?

Vanaf de buitenkant kunnen citroenen je schoonheid op verschillende manieren bevorderen. Zo verwijdert het sap dode huidcellen, vermindert het de productie van huidvet en bevordert het de aanmaak van collageen. Ook gaan de eigenschappen van de citrusvrucht ontstekingen tegen en bevorderen ze een gelijkmatige teint.

De risico’s van citroen op je huid

Het sap van citroenen kan in combinatie met zonlicht vervelende gevolgen geven. Het maakt je huid meer gevoelig voor fotosynthese, waardoor je een grotere kans hebt op zonnebrand. Ook kan je gezichtshuid droog en geïrriteerd raken omdat het zuur van de vrucht je huidlaag aantast.


Je kunt de bijwerkingen voorkomen door je gezicht tegen de zon te beschermen met een goede zonnebrandcrème of een pet / hoed. Ook helpt het om voor een gezichtsmasker citroen te mengen met een ander ingrediënt. Honing werkt bijvoorbeeld verzachtend, maar ook kokosyoghurt is lief voor je gezichtshuid.


Is al dat mengen van ingrediënten je teveel gedoe? Dan kun je kant-en-klare gezichtsproducten kopen waarin citroenen verwerkt zitten. Deze zijn vaak veilig voor gebruik.

LAAT CITROENEN JE VAN BINNENUIT HELPEN

Het makkelijkste en veiligste is om citroensap te drinken. Zo kan de vitamine C optimaal van binnenuit zijn werk doen en zorgen voor een mooiere gezichtshuid. Bovendien heeft vitamine C nog veel meer fijne eigenschappen voor je lichaam. Het verhoogt onder andere je weerstand en beschermt je tegen ziektes. Nu is een slok sap van de gele citrusvrucht erg zuur. Meng het daarom met thee of water. Ook kun je het sap sprenkelen over een salade of een warm gerecht. Let wel op: als je veel drankjes met citroensap drinkt, gebruik dan een rietje. Anders kan je tandglazuur op den duur beschadigen.

BESTEL EEN DOSIS CITROENGEZONDHEID BIJ SUPERFOODGURU

Wil je zonder te schillen en te persen een heerlijk vers en gezond citroensapje? Kijk dan in het assortiment van Superfoodguru. Hierin vind je de populaire Burning Man. Behalve de zure citrusvrucht, zitten hierin ook sinaasappel en appel. Voor een extra krachtige smaak hebben we aan dit drankje nog gember, kurkuma en zwarte peper toegevoegd. Wil je een iets subtielere afdronk? Verdun de Burning Man dan met water.

Nog een citroenvariant van Superfoodguru is de Burning Rescue Shot. Deze pittige opkikker bestaat naast de gele citrusvrucht uit limoen, gember, kurkuma en zwarte peper. Tip: doe je hier heet water bij? Dan heb je een heerlijke gember-citroenthee.


Zorg dus snel voor een mooie gezichtshuid van binnenuit en bestel Burning Man of Burning Rescue Shot in onze webshop!

Vorig artikel Volgend artikel