Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Afkicken Van Suiker? Deze 4 Voordelen Ervaar Je Gegarandeerd

Afkicken Van Suiker? Deze 4 Voordelen Ervaar Je Gegarandeerd

Ben je dit jaar begonnen met een suiker detox als goede voornemen, of heb je mensen in je omgeving hierover gehoord? Het detoxen van suiker is razend populair, en dat is niet zonder reden. Het afkicken van suiker kan lastig zijn, maar is alles behalve onmogelijk. Heb je weleens nagedacht over de resultaten van een suiker detox? Wij zetten de voordelen van een suiker detox voor je op een rij.

DEZE VOORDELEN STAAN OP JE TE WACHTEN MET EEN SUIKER DETOX

Een suiker detox is niet makkelijk, maar zeker wel de moeite waard. Zodra je jouw inname van suiker vermindert of zelfs helemaal stopt, merk je in een mum van tijd veranderingen in je lichaam.

Meer energie in je lichaam

Maar suiker geeft toch meer energie, horen we je nu denken. Ja, een klein beetje suiker in je bloed is nodig als brandstof voor je lichaam. Omdat er tegenwoordig zoveel suiker in producten zit, krijg je al snel een overschot aan suiker binnen. Dit overschot zorgt er juist voor dat je energielevel naar beneden gaat. Van een dieet zonder suiker krijg je een golf van energie en heb je geen last meer van de welbekende ‘suikerdip’.

Gewichtsverlies

Afkicken van suiker zorgt ervoor dat je lichaam veel beter in staat is om je gewicht te reguleren. Het verliezen van gewicht is voor de meeste mensen niet het doel van een deze detox, maar zeker wel een bijkomend voordeel tijdens het afkicken van suiker. Vrouwen verliezen met een suiker detox vaak gewicht rond de middel, billen en heupen.

Een stralende huid

Heb je last van acne, een huid die snel ouder wordt of andere huidaandoeningen? Met een dieet zonder suiker gaat het je huid er snel op vooruit. Zodra je veel suiker eet, stijgt het glucosegehalte in je bloed. Daardoor wordt de aanmaak van insuline gestimuleerd, en insuline zorgt ervoor dat de productie van androgenen (hormoon) wordt gestimuleerd. Het hormoon zorgt voor een verhogende talgklierproductie, waardoor je juist last krijgt van acne.


Doordat het bloedsuiker in je lichaam snel stijgt, hecht de suiker zich aan het collageen in de huid. Het collageen wordt daardoor minder elastisch en stijver. Het resultaat? Een minder soepele huid en op een eerdere leeftijd meer rimpels.

Een rustige buik

Tegenwoordig lijkt het normaal om een opgeblazen gevoel en af en toe wat buik misselijkheid te hebben. Maar dit is nooit normaal geweest en is het nu dus ook niet. Een dieet zonder suiker zorgt voor een rustige, niet opgeblazen buik. Suiker kan zorgen voor ontstekingsreacties waardoor klachten in de buik ontstaan. Een suiker detox zal kunnen bijdragen aan een rustigere en plattere buik.

DETOXKUUR 7 DAGEN BIJ SUPERFOODGURU

Wil jij ook afkicken van suiker en ben je enthousiast geworden om aan een detox beginnen? Deze 7 dagen detoxkuur is een vloeibaar detox programma en vervangt al je maaltijden. De 42 flessen verse biologische koudgeperste sappen reinigen en voeden het lichaam diep. Een geweldige detoxkuur voor de ervaren ‘detoxer’. Wil je liever geen fruitsuikers, ook al zijn dit natuurlijke ongeraffineerde suikers, kies dan voor een groene 7 dagen detoxkuur.

Vorig artikel Volgend artikel