Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Voel Je Goed Met Vezels

Voel Je Goed Met Vezels

Voedingsvezels zijn een must voor je welzijn, gezondheid en look. Waarom? Omdat een goede spijsvertering ervoor zorgt dat waardevolle voedingsstoffen optimaal worden opgenomen door je lichaam. En als je darmen iets nodig hebben om goed hun werk te kunnen doen, dan zijn het wel vezels!

WAT ZIJN VOEDINGSVEZELS?

Voedingsvezels zijn de deeltjes in je voeding die onverteerd in je dikke darm komen. Hierdoor moet dit orgaan extra hard werken, waardoor het hele spijsverteringsproces vlotter gaat.

Een vezeltekort: de gevolgen: weinig energie en een verzwakt immuunsysteem

Eet je te weinig voedingsvezels, dan merk je dat aan je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld een instabiel energieniveau hebben dat piekt en daalt. Of misschien ben je gewoon moe. Verder gaat je uiterlijk rap achteruit, want je huid wordt bleek en schilferig of je haar wordt broos en droog. Maar de belangrijkste reden om te zorgen voor een vezelrijke voeding is dat bij een vezeltekort je immuunsysteem verslapt. Ziektes en infecties krijgen dan een kans en dat is het laatste dat je wilt.

DE VOORDELEN VAN MEER VEZELS

Meer energie, een stralende huid, glanzend haar, een makkelijke stoelgang, maar bovenal een immuunsysteem dat vijandige indringers in je lichaam tackelt: je wilt nu vast meer voedingsvezels aan je dagelijkse menu toevoegen. Die vind je volop in plantaardige voeding. Volkorenproducten zoals zilvervliesrijst, havermout en roggebrood zijn topleveranciers. Maar je vindt voedingsvezels ook in noten, groenten, peulvruchten en fruit. Om meer

voedingsvezels te eten, heb je dus veel plantaardige voeding nodig.


Behalve dat je er beter uitziet en je beter voelt, zorgen voedingsvezels er ook voor dat je eerder en langer verzadigd bent. Dit is gunstig voor het behoud van een goed gewicht of om gewicht te verliezen. Je gaat namelijk minder snel snacken of je eet gewoon minder van je maaltijd.

STAP VOOR STAP NAAR EEN VEZELRIJK EET

Voor een goed werkend spijsverteringssysteem heeft een volwassene dagelijks ongeveer 30 gram voedingsvezels nodig. Haal je dit bij lange na niet? Sla dan niet massaal vezelrijke producten in. Een plotselinge en royale verhoging van voedingsvezels zouden je darmen in de war kunnen brengen. Bouw het daarom op en neem er een paar weken de tijd voor. Zorg ook dat je voldoende water drinkt, want dat is ook belangrijk voor een goede darmwerking.


Wil je meer voedingsvezels eten? Vervang dan bijvoorbeeld ongezonde snacks door fruit of noten. Of voeg extra groenten toe aan je voedingspatroon door te lunchen met een salade. Verder kun je voedingswaren van wit meel geleidelijk te vervangen door volkorenproducten.

Geef je lichaam een gezonde boost met vezels en natuurlijke groente- en fruitsappen

Uit een hogere vezelinname haal je extra profijt met groente- en fruitsappen. Nu je lichaam makkelijker in staat is om gezonde voedingsstoffen op te nemen, geef je die met een sapje op een presenteerblaadje. Dus combineer je havermoutontbijt met een rijke low-fruit juice of verrijk je lunch met een lekkere vruchtensap zoals Strawberry Fields Forever van Superfoodguru. Bij ons vind je een royaal aanbod aan allerlei gezonde en smakelijke sapjes, dus ontdek snel je favoriete smaak!

Vorig artikel Volgend artikel