100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Supplementen Of Voedselbronnen: Welk Type Vitamine C Is Het Beste Om Virussen Te Bestrijden?

Supplementen Of Voedselbronnen: Welk Type Vitamine C Is Het Beste Om Virussen Te Bestrijden?

 

Supplementen of voedselbronnen: welk type vitamine C is het beste om virussen te bestrijden?

Vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur, is essentieel voor je gezondheid. Het stimuleert je immuunsysteem en helpt je om infectieziekten zoals verkoudheid en griep te bestrijden. Sommige artsen geloven ook dat vitamine C het herstel van COVID-19 kan versnellen. 


Vit C vermindert ook vermoeidheid, ondersteunt het zenuwstelsel en is van cruciaal belang voor de opbouw van gezonde botten, tanden, tandvlees, kraakbeen en bloedvaten. Het verlaagt ook het cholesterolgehalte en verhoogt de opname van ijzer. 


Mensen met een langdurig tekort aan vitamine C kunnen scheurbuik krijgen. Deze ziekte kwam vroeger voor bij zeelieden als ze lange reizen maakten zonder vers voedsel. Tegenwoordig wordt gelukkig zelden een ernstig vitamine C tekort geconstateerd. Gelukkig maar want ons lichaam functioneert gewoon niet goed zonder Vit C! 


Het menselijk lichaam kan Vit. C niet aanmaken of opslaan. We moeten het dus uit voedselbronnen of vitaminesupplementen halen. Maar welke optie is het beste? De ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) is 90 mg voor mannen en 70 mg voor vrouwen. Als je veel fruit en groenten eet, is het gemakkelijk om deze basisbehoefte uit voedselbronnen te halen. 


Echter,  als je ziek bent of een infectie hebt, dan ben je gebaat bij een hogere dosis vitamine C. Dit geldt ook voor mensen met een verzwakt immuunsysteem.  Je lichaam verbruikt dan nu eenmaal meer vitamine C.
Als je meer moet nemen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, is een supplement een handige en effectieve manier om jouw dagelijkse inname te verhogen. 

Vitamine C-supplementen

Vitamine C-supplementen zijn verkrijgbaar in veel verschillende vormen, zoals synthetisch ascorbinezuur, minerale ascorbaten en capsules met time-release. Kies een versie die bij jouw persoonlijke voorkeuren past en aansluit op jouw levensstijl. Een supplement heeft als voordeel dat je precies weet hoeveel per dosis binnenkrijgt.


Van een liposomaal supplement zoals Viridian Organic Elderberry Extract is aangetoond dat het meer van deze essentiële vitamine levert dan traditionele supplementen. Dit komt omdat de vitamine is verpakt in liposomen. Dit zijn microscopisch kleine belletjes die op celmembranen lijken. De liposomen beschermen de vitamine terwijl deze rechtstreeks aan de lichaamscellen wordt afgegeven en optimaliseren het voordeel ervan.

Voedselbronnen van Vit C

Een gemakkelijke manier om jouw vitamine C-niveau te verhogen, is door meer vers voedsel te eten dat deze essentiële voedingsstof bevat. De voedingsmiddelen die het rijkst aan Vit. C zijn, zijn citrusvruchten, zwarte bessen, aardappelen, kiwi's, aardbeien, tomaten, paprika's, broccoli, boerenkool en spinazie. Sappen zijn een andere heerlijke voedingsbron van vitamine C! 
Bij Superfoodguru bevatten onze biologische fruit- en groentesappen vitaminerijke ingrediënten zoals verse aardbeien, sinaasappels, broccoli, peterselie en boerenkool. De sappen zijn van de hoogste kwaliteit, cold pressed en zonder gebruik van HPP (pasteurisatie) of Shock Freeze. Zo blijft het vitaminegehalte optimaal. 

 

Dus wat is beter, supplementen of voedselbronnen?

Het hangt er van af! Ben je gezond en niet zwanger? Dan kun je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C gemakkelijk uit voedsel halen. Zorg ervoor dat je een grote verscheidenheid aan vers fruit, groenten en sappen eet en drinkt 

Heb je meer vitamine C nodig dan de ADH? Dan wordt het een uitdaging om dit alleen uit voeding te halen. Als jouw immuunsysteem wat meer ondersteuning nodig heeft, kunnen supplementen je helpen om die extra Vit. C te bereiken.

Vorige artikel Volgende artikel