100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Heb Je Droog Haar: Eet Meer Vitamine C

Heb Je Droog Haar: Eet Meer Vitamine C
Heb Je Droog Haar: Eet Meer Vitamine C

Heb Je Droog Haar: Eet Meer Vitamine C

Pluist je haar, klit het snel of is het dof? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk droog haar. Een oorzaak kan een gebrek aan vitamine C zijn. Deze vitamine, ook ascorbinezuur genoemd, is een echte schoonheidsvitamine. Het geeft namelijk niet alleen je haar glans, maar ook je huid.


Speciale vitaminerijke haarproducten kunnen je helpen om je haardos weer te herstellen. Maar vergeet ook zeker je voeding niet. Want van binnenuit werkt je lichaam hard aan een mooie gezichtshuid en dito haardos. Daarbij spelen C-vitamines een echte glansrol.

C: DE ONMISBARE HAARVITAMINE

Vitamine C staat letterlijk aan de basis van gezond haar. Deze vitamine is namelijk ook een antioxidant en beschermt je haarfollikels, ofwel je haarzakjes, tegen vrije radicalen. Deze kunnen de haarzakjes beschadigen waardoor je haar droog en dof wordt. Vrije radicalen kunnen door de schade die ze verrichten er bovendien voor zorgen dat je haar sneller veroudert


Als haarvitamine heeft C nog meer goede eigenschappen. De voedingsstof maakt ook collageen aan. Dit lijmvormende eiwit is zeer belangrijk voor een gezonde huid en haar. Bovendien bevordert het de opname van ijzer wat een belangrijk mineraal is voor een volle haardos. Een tekort aan ijzer kan namelijk leiden tot meer haarverlies.

DRINK JE HAAR GEZOND MET VITAMINERIJKE SAPPEN

Bij een droge haardos is het dus een goed idee om te zorgen dat je meer haarvitamine eet of drinkt. Citrusvruchten, diverse bessen en koolsoorten zijn onder andere goede leveranciers van ascorbinezuur. 


Maar iedere dag genoeg groente en fruit eten lukt niet altijd, door bijvoorbeeld een drukke baan of studie. Je kunt dan extra vitaminepillen slikken, maar je kunt ook kiezen voor de biologische en vitaminerijke drankjes van Superfoodguru. Neem bijvoorbeeld een van deze sappen die rijk zijn aan C-vitamines:

Orange is The New Black

De vrolijke oranje-gele kleur dankt dit sapje aan de ingrediënten mango, sinaasappel en wortel. Ook worden de mooie kleur en zachte smaak nog wat opgepept door Indiase geelwortel, selderij en zwarte peper.

Pineapple Paradiso

Ananas is ook een vrucht die barst van het ascorbinezuur. En laat dat nu een van de hoofdbestanddelen van de Pineapple Paradiso zijn. Verder geven appel, selderij, komkommer en munt dit drankje een heerlijke frisse bite.

Burning Man

Sinaasappel, citroen en Granny Smith-appel, gecombineerd met de krachtige smaak van gember, kurkuma en zwarte peper maken Burning Man een echte opkikker.

Burning Rescue Shot

Heb je behoefte aan een nog krachtigere oppepper? Kies dan voor de Burning Rescue Shot: een drankje dat rijk is aan gember. Verder geven limoen, citroen, kurkuma en zwarte peper deze shot zijn pittige smaak.


Wil je via voeding goed voor je haar zorgen? Neem dan dagelijks een of meerdere van de bovenstaande drankjes. Dit kan je doen door te beginnen met een detox kuur en te gaan sapvasten. Start bijvoorbeeld je dag goed met een juice bij je ontbijt of drink een sapje als snack in de namiddag. Je haar zal er blij mee zijn!

Vorige artikel Volgende artikel