100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Acht manieren om jezelf te verwennen tijdens een detox

Eight Ways to Pamper yourself during a detox

Acht manieren om jezelf te verwennen tijdens een detox

Periodiek ontgiften is een belangrijk onderdeel van een biologische, plantaardige levensstijl. Door je lichaam te ontdoen van gifstoffen bereid je je lichaam voor op een nieuwe leefstijl. Je zorgt er voor dat alle voedingsstoffen en alle goede elementen van een plantaardig dieet optimaal kunnen worden opgenomen. Hierdoor behaalt je lichaam het hoogste rendement uit jouw detox.

Maar laten we eerlijk zijn: detox sessies kunnen zwaar zijn, zelfs als het maar een korte sap detox is. Tijdens dit proces wil je je lichaam een kickstart geven, maar je wilt het voorzichtig doen. Daarom is het belangrijk om je lichaam tijdens een detox extra zorg en aandacht te geven. 

 

We hebben een lijstje voor je gemaakt met verwen ideeën voor thuis:

Infraroodsauna

  Een infraroodsauna gebruikt lichtgolven om warmte op te wekken en deze rechtstreeks aan je lichaam af te geven. Een sauna met infrarood is een goed alternatief voor mensen die niet lekker gaan in een traditionele sauna omgeving. Ook kent een infrarood sauna een aantal voordelen:

  Infrarood warmtetherapie zorgt voor een diep gevoel van ontspanning.

  Omdat warmte rechtstreeks op het lichaam wordt toegepast, bevorderen infraroodsauna's de afgifte van gifstoffen zeer effectief. 

  Met infraroodsauna dekens kun je een verwensessie plannen zonder de deur uit te hoeven.

  Geen idee waar je een goede infrarood sauna deken kunt vinden? Deze krijgt steeds goede recensies.

  Lymfedrainage massage

   Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het afleveren van lymfevocht aan het lichaam. Hierdoor worden infecties kunnen infecties worden bestreden en gifstoffen worden afgevoerd. Lymfedrainage massage kan dit systeem een boost geven omdat het helpt om dit efficiënter te doen.

   Je kunt het thuis doen door lichte druk uit te oefenen op gebieden zoals de nek, oksels, borst, achter de knieën, benen en tenen. Basistips over deze vorm van zelfmassage vind je hier.

   Epsomzout Baden

    Epsom Zouten zijn rijk aan magnesium. En magnesium stimuleert de aanmaak van serotonine (het feel-goodhormoon). Ook verlicht magnesium pijn en spanning. Trakteer jezelf op een welverdiend Epsom Zout bad en houd een zelfzorg sessie thuis!

    Stoomtherapie

     Lekker zweten helpt bij het elimineren van zware metalen en andere gifstoffen, waardoor je huid vrij komt van onzuiverheden. Ook worden stresshormonen bestreden en dit zorgt voor een sterker immuunsysteem. Wil je of kun je niet investeren in een stoomdouche? Probeer dan een gezichtsbehandeling met stoom. 

     Droog borstelen

      Het toevoegen van droog borstelen aan je ochtendroutine kan de effecten van lymfatische massage versterken. Ook open je hiermee je huidporiën wat er weer voor zorgt dat schadelijke gifstoffen makkelijker worden afgegeven. Het enige wat je nodig hebt is een borstel met zachte haren en vijf minuten tijd. Deze techniek is vooral handig voor infraroodsauna- of stoomtherapie sessies.

      Appelciderazijn Bad

       Appelciderazijn kan helpen de pH van je huid in balans te brengen en het alkaliserende (ontzurende) effect van je reiniging te versterken. Voeg twee kopjes appelciderazijn toe aan het badwater. Meng het met Epsom zout voor een nog beter effect. 

       Zelfgemaakt antioxidant masker

        De ultieme toevoeging aan een thuis-spa sessie! Voel je vrij om te experimenteren met ingrediënten die een antioxiderende werking hebben zoals citroensap, kaneel, groene thee en aloë vera.

        Haaroliën

         Een voedende manier om gifstoffen te verwijderen die zich op de hoofdhuid hebben opgehoopt. Masseer je hoofdhuid met je olie naar keuze (kokosnoot, jojoba, argan, druivenpit, enz.), wikkel je haar vervolgens voor 30 minuten in een warme handdoek. Laat de magie van de natuur op je inwerken.

         Al deze verwen technieken voor thuis zijn de perfecte aanvulling op een (sap)detox. Samen helpen ze je om je lichaam op natuurlijke wijze in optimale staat te herstellen. En dat is exact wat je verdient.

         Vorige artikel Volgende artikel