Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Versoepel Je Spijsvertering Met De Juiste Drankjes

Versoepel Je Spijsvertering Met De Juiste Drankjes

Een goede spijsvertering is de basis van je gezondheid. Maar wat kun je nog meer doen dan vezelrijke voeding eten, zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en langzaam kauwen? Dat is de juiste drankjes drinken. Want er zijn een paar exemplaren die je maag- en darmstelsel helpen met hun werk, zodat jij je lichter en fitter voelt. Dit word zijn allemaal voordelen van het sapvasten of het doen van een detox kuur.

APPELCIDERAZIJN: DE HULP VOOR JE MAAG EN DARMEN

Appelciderazijn, ook appelazijn genoemd, is gemaakt van gefermenteerde appels waardoor het voordelen biedt voor je maag- en darmstelsel. De fermentatie zorgt namelijk voor probiotica. Dit zijn de zogenaamde goede darmbacteriën, waardoor er een gezondere darmflora ontstaat en je digestie soepeler verloopt. Verder heeft appelciderazijn een hoge zuurgraad, waardoor het voedsel in je maag makkelijker afbreekt. 


Er zijn echter ook een paar nadelen aan appelazijn. De hoge zuurgraad kan namelijk je tandglazuur en slokdarm beschadigen. Daarom drink je dit drankje het beste met heel veel water. Meng maximaal twee theelepels van de azijn in een glas water, roer het even goed door en drink het op. Als je vaak appelazijn neemt, is het ook een goed idee om een rietje te gebruiken. Zo bescherm je je tandglazuur Om zoveel mogelijk effect voor je digestie te hebben, kun je de azijn het beste voor je maaltijd drinken.

KOMBUCHA: NOG EEN LEVERANCIER VAN PROBIOTICA

Wil je je darmen op een andere manier helpen aan probiotica? Dan kun je ook kiezen voor kombucha. Dit is een thee met suiker die met azijnzuurbacteriën en gistculturen wordt gefermenteerd. Voor sommigen is het even wennen aan de smaak. Maar als je het lekker vindt, is kombucha een mooie afsluiter van je maaltijd.

Verwen je maag en darmen met thee

Drink je graag thee? Dan kun je ook daarmee je maag- en darmstelsel helpen. Zo heeft verse muntthee een ontspannende werking op je darmen. Hierdoor kan je lichaam makkelijker het voedsel verwerken. Verder kan muntthee zorgen voor minder gasvorming waardoor je minder last hebt van je maaltijd. Heb je een stevig gerecht gegeten? Drink dan daarna een kopje gemberthee. Gember stimuleert namelijk de aanmaak van de lichaamssappen die nodig zijn voor de vertering, zoals speeksel, gal en maagsap. Hierdoor helpt gemberthee je om minder last te hebben van een zware maag.

GROENE SAPPEN: GOED VOOR JE HELE LICHAAM

Ondersteun je je spijsvertering het liefste met een hoge dosis voedingsstoffen? Neem dan dagelijks een groentesapje. Bij Superfoodguru vind je genoeg opties. Start bijvoorbeeld met onze Green Lover Pack met vier verschillende soorten sappen. Zo kun je uitvinden welke je het lekkerste vindt. Ook is dit pakket handig als je graag varieert. Of kies een specifiek sapje uit ons aanbod aan groentesappen. Zo hebben we de frisse Slim Fit Fusion. Of ga voor supergroen en drink de Magic Moringa. Een heerlijke milde green juice is Veggie Cappuccino die net als onze Die Hard Green gember bevat, wat je maag- en darmstelsel extra op prijs zal stellen. Je kunt ook je spijsverteringsstelsel een reset geven met een van onze detoxkuren met groene sappen. 


Als je je spijsverteringskanaal graag wil helpen, zijn er dus genoeg opties. Kies je voor een van onze groene sappen? Dan geef je je lichaam meteen een boost aan vitamines en mineralen!


Vorig artikel Volgend artikel