100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Hoe Verminder Je De Gevolgen Van Lang Zitten

Hoe VerminderJe De Gevolgen Van Lang Zitten?
Hoe Verminder Je De Gevolgen Van Lang Zitten?

Hoe Verminder Je De Gevolgen Van Lang Zitten?

Langdurig zitten, wordt in verband gebracht met verschillende gezondheidsproblemen zoals depressie, hart- en vaatziekten, diabetes en zelfs sommige vormen van kanker. Als je lange uren achter een computer werkt, is het belangrijk dat je maatregelen neemt om de gevolgen van al dat zitten tegen te gaan. Hier zijn enkele dingen die je kunt doen.

Hoe Verminder Je De Gevolgen Van Lang Zitten?

HOE WE ZITTEN EN HOE LANG WE ZITTEN

Voor de holistische huisarts en osteopaat Tudor Marinescu, M.D., Ph.D., zijn er twee problemen met te veel zitten die problematisch zijn: hoe we zitten en hoe lang we zitten. Dit kan spanning en compenserende functionele en structurele veranderingen in het lichaam opbouwen, die zich uiteindelijk uiten in ongemak of ziekte. Bovendien waren onze voorouders altijd in beweging, dus ons lichaam is niet bedoeld om statisch te zijn. Daarom is een zittende levensstijl in strijd met onze natuur.

Dagelijks bewegen, stretchen en een goede houding aan nemen om de gevolgen van te lang zitten te voorkomen.

Langdurig zitten heeft zowel acute als chronische negatieve gevolgen voor de gezondheid. Dit komt doordat zittende compressie en stagnatie kunnen leiden tot ongemak, stijfheid en andere problemen. Marinescu adviseert om dagelijks te bewegen, te stretchen en een goede houding aan te nemen om de gevolgen van te lang zitten te voorkomen.

WAT GEBEURT ER ALS WE GAAN ZITTEN?

Als we zitten, worden onze heupen vastgezet in een positie die stagnatie van het bekken-diafragma kan veroorzaken. Dit kan de stroom van bloed, lymfe en energie in het bekken beïnvloeden, evenals de werking van organen. Langdurig zitten kan ook compressie veroorzaken in de botten van het bekken, wat kan leiden tot pijn en andere problemen.


Ademhaling is een heel belangrijk mechanisme, niet alleen voor een optimale zuurstofvoorziening van het lichaam, maar ook om de buik- en bekkenorganen in goede gezondheid te houden. Door te gaan zitten of voorover te leunen blokkeer je de diafragma's en voorkom je dat ze effectief samenwerken. 


Dit belemmert op zijn beurt de juiste terugstroom van veneus bloed naar de cellen en de lymfatische drainage. Het resultaat is dat het lichaam zichzelf niet goed kan zuiveren van gifstoffen, wat leidt tot een opeenhoping van giftige stoffen en uiteindelijk ziekte.

Wat zijn de langetermijnrisico's van een slechte houding bij het werken achter een computer?

Lang achter de computer zitten kan leiden tot houdingsproblemen, die uiteindelijk kunnen leiden tot pijn en andere gezondheidsproblemen. Eén probleem is de voorwaartse hoofdhouding, die optreedt wanneer je je hoofd naar voren buigt. Dit geeft extra druk op je wervelkolom omdat het hoofd niet gelijkmatig over de wervels wordt verdeeld. Voor een gemiddelde volwassene, weegt het hoofd tien tot twaalf pond. Elke centimeter dat je je hoofd voorover buigt, voegt tien pond druk toe aan de ruggengraat. 


Dus als je drie of vier centimeter voorover leunt, is dat een extra druk van 30-40 pond op je ruggengraat.

Als het hoofd in de juiste positie is, houden de ligamenten de wervels bij elkaar en kunnen de spieren zich ontspannen. Maar wanneer het hoofd naar voren wordt gebogen, rekken de ligamenten uit en verliezen ze uiteindelijk hun spanning. Dit dwingt de spieren harder te werken, wat kan leiden tot pijn en andere gezondheidsproblemen. 


Het resultaat is dat het lichaam zichzelf niet goed kan zuiveren van gifstoffen, wat kan leiden tot een opeenhoping ervan.

GEZONDE AANPASSINGEN

Er zijn een aantal dingen die we kunnen doen om de risico's te verminderen van lang zitten. Neem voor elke vijftig minuten zitten, tien minuten pauze om te rekken of te bewegen. Sta op van je stoel, neem een pauze van het computerscherm, en drink wat water. Doe wat licht wandelen of strekken. Even weg van je computer is ook een goed idee, om je oogspieren even rust te geven.


Een manier om de negatieve effecten van langdurig zitten te verminderen is het volgen van een detox sap reinigingskuur. Dit zal helpen je lichaam te zuiveren van gifstoffen en het verbeteren van je algehele gezondheid.

Is het mogelijk om je productiviteit te verhogen met een staand bureau?

Een staand bureau is gunstig, omdat het een betere houding en meer beweging mogelijk maakt en stagnatie helpt te voorkomen. Om het meeste voordeel uit een sta-bureau te halen, is het belangrijk om zes tot acht uur per dag rechtop te staan. Dit kan echter moeilijk zijn om te doen. Een alternatief is om een opstelling te maken die je in staat stelt om zitten en staan af te wisselen. Dit zorgt ervoor dat je gedurende de dag meer in beweging komt.


Langdurig zitten in een gewone stoel kan negatieve effecten hebben op je gezondheid. Een goed alternatief is de Swopper, die functioneert als een grote yogabal. Dit type stoel heeft geen rugleuning, dus je zit alleen op je twee zitbotten. Dit kan helpen je bekken gemakkelijker te bewegen en ook beter te ademen.


Een andere goede optie is een kleine trampoline of rebounder, die je elke dag een paar minuten kunt gebruiken. Dit zal je helpen meer energie te krijgen en alert te blijven.
GEZONDE AANPASSINGEN SHOPPING LIST

Jarvis Standing Desks


Voor een breed scala aan budgetten, ruimtes en stijlen zijn deze zit-sta bureaus geschikt voor de meeste zit- en stahoogtes.zit-sta bureaus

Bellicon Premium Rebounder


Ontwerp de bellicon® zoals je dat wilt. Zowel de kleur van de matten als het elastiek kunnen individueel worden aangepast..

Bellicon Premium Rebounder
Vorige artikel Volgende artikel