100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Ontdek Het Lekkerste Vegan Salade Niçoise Recept

Ontdek Het Lekkerste Vegan Salade Niçoise Recept
Ontdek Het Lekkerste Vegan Salade Niçoise Recept

Ontdek Het Lekkerste Vegan Salade Niçoise Recept

Heb je altijd al gedroomd van een traditionele niçoise salade uit Nice, maar dan zonder tonijn? Met vegan tonijn is dat nu mogelijk. En deze salade is minstens net zo lekker. Dit gerecht is ideaal voor een frisse lunch of lichte avondmaaltijd. Het beste van allemaal is dat deze gezonde salade perfect past in een vegan lifestyle. Kijk mee naar hoe we deze makkelijke, maar toch spannende vegan salade in elkaar flansen.

Deze ingrediënten voor de vegan tonijnsalade heb je nodig

Heb je zin gekregen in deze smaakvolle vegan tonijnsalade? Dan gaan we snel aan de slag. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

Voor de salade:

  • 500 gram krieltjes

  • 500 gram sperziebonen

  • 175 gram cannellini bonen in blik

  • 250 gram romatomaatjes 

  • 1 rode ui 

  • 15 gram platte peterselie

  • 50 gram taggia olijven zonder pit

  • 135 gram visvrije tonijn olijfolie

Voor de saladedressing:

  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge 

  • 3 eetlepels rode wijnazijn

  • 2 eetlepels dijonmosterd

Zo bereid je deze verrukkelijke vegan salade

Begin met het koken van de krieltjes. Na 15 minuten koken zijn de krieltjes gaar. Giet af en druk ze plat met een lepel. 


In de tussentijd kan de dressing worden gemaakt. Klop de olie, azijn en mosterd tot een gladde dressing. Voeg eventueel peper en zout toe voor extra smaak. Roer de dressing door de warme aardappelen. 


Nu is het tijd om de sperziebonen schoon te maken. Halveer ze, maar laat het puntje zitten. Kook de sperziebonen voor 7 minuten beetgaar. Spoel ze af en droog ze met een schone theedoek.


Tijdens het koken van de sperziebonen kunnen de cannellini bonen worden afgegoten. Laat ze goed uitlekken. Halveer de romatomaatjes en snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de peterselie in fijne stukjes. 


Pak een grote schaal en verdeel de krieltjes, cannellini bonen, tomaten, sperziebonen en ui en meng alles door elkaar. Bestrooi vervolgens met de olijven, visvrije tonijn en peterselie. Waan jezelf in Mediterraanse sferen met deze vegan salade.

Zorg je ervoor dat je salade langer vers blijft

Heb je tijdens lunchtijd geen tijd om een verse salade te bereiden, maar struggle je ook met het vers houden van je salade van de vorige dag? Probeer dan eens deze tip. Meng de ingrediënten niet zoals je normaal doet met een salade, maar bewaar ze los van elkaar in een Mason Jar. Begin met het stevigste ingrediënt onderaan (zoals de sperziebonen, tomaten, en krieltjes) en de fijne ingrediënten bovenaan (zoals de tonijn, kruiden en zachte groenten). Hierdoor blijven alle ingrediënten langer vers en mooi. Als je rond het middaguur trek begint te krijgen, pak dan de pot met alle verse ingrediënten en voeg de dressing toe. Een frisse én snelle lunch gegarandeerd!

Nog meer gezonde lifestyle bij Superfoodguru

Wil je naast een gezonde vegan salade ook een juice vol met krachtige ingrediënten? Probeer dan één van onze versgeperste biologische cold pressed juices. Van koudgeperste biologische bieten-, wortel- en gembersappen tot groene sapjes. Welke sap je ook kiest, ze bieden een flinke dosis vitamines en mineralen. Dus geef deze vegan salade niçoise nog een extra health boost met een sapje van Superfoodguru. Bekijk ze hier.

Vorige artikel Volgende artikel