Recept Vegan Rainbow Rolls
Deze zelfgemaakte vegan rainbow rolls zijn gezond, lekker en barsten van de frisse smaak. De rolls zijn perfect als gezonde snack of lunch. Dit recept is volledig aanpasbaar en erg eenvoudig te bereiden.
Ingrediënten
- 20 kleine rijstvellen
- 10 g Thaise basilicumbladeren
- 10 g koriander
- 1 mango
- 150 g peultjes
- 3 groene uien
- 2 eetlepels tamari
- 2 eetlepels ahorn of agave siroop
- 2 eetlepels limoensap
- 1 groene peper
Bereidingswijze
- Snij de groene peper in kleine stukken. Doe deze stukjes in een kom en voeg hier vervolgens de tamari, de ahorn (of agave) siroop en het limoensap aan toe. Mix de ingrediënten door elkaar om de dipsaus te maken.
- Dompel een rijstvel onder in een kom met koud water voor gedurende 10 seconden. Dit zorgt ervoor dat het velletje wat zachter wordt. Leg vervolgens het rijstvel op een schone, vochtige theedoek en plaats een beetje basilicum, koriander, mango, peultjes en ui in het midden van het vel.
- Vouw een van de uiteindes naar binnen en rol het papier strak op om de vulling te omsluiten. Herhaal dit met de rest van de rijstvellen. Serveer deze direct met de dipsaus. Enjoy!
Serveertip: Die Hard Green 11
Mocht je het toch niet lekker vinden? Probeer dan eens een detox kuur of ga eens sapvasten.