Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Beauty

 

Zeven manieren waarop je uiterlijk wordt beïnvloed door wat je eet

Wist je dat hetgeen je eet zowel je uiterlijk als je innerlijk sterk beïnvloedt? Gezond eten is ongelooflijk belangrijk voor je hele gestel. Dus niet alleen om af te vallen. Het bepaalt wie je bent, je bent wat je eet!
Het maken van de juiste voedingskeuzes heeft dezelfde prioriteit als voldoende lichaamsbeweging en adequate inname van calorieën. Deze keuzes kunnen een enorm verschil maken voor jouw uiterlijk.
Wij geven je zeven handvatten waardoor je jouw schoonheid ondersteunt met gezonde voedingskeuzes:

 

Gewichtscontrole

  Over het algemeen zijn onbewerkte voedingsmiddelen gezond. We hebben het dan over verse (of bevroren) fruit, groenten, volle granen en plantaardige eiwitbronnen zoals tofu en soja. Niet alleen onbewerkt en gezond, maar ook rijk aan vezels en voedingsstoffen.

  Als je kiest voor vezelrijk voedsel combineert met eiwitten, dan heb je langer een voldaan gevoel waardoor je minder snel geneigd bent om te gaan snaaien en snacken. Handig als je wilt afvallen, verstandig als je op gewicht wilt blijven.

   

  Glanzende lokken

   De conditie van je haar zegt veel over je gezondheid. Om haaruitval en hoofdhuid problemen zoveel mogelijk te voorkomen eet je bij voorkeur veel noten, zaden en fruit. 
   Eet vooral sinaasappels en aardbeien. Als je dit lastig vindt kies dan voor biologisch vruchtensap. 

    

   Stralende huid

    Vermijd geraffineerde suiker als je een jeugdige en glanzende huid wilt. Ten koste van alles! 
    Geraffineerde suiker hecht zich aan collageen (de stof die voor de elasticiteit van je huid zorgt) en breekt dit af. Hierdoor ontstaan fijne lijntjes en rimpels.
    Verder drink je veel water en vermijd je producten gemaakt van witte bloem.

    Heldere ogen

     Ongezonde voeding kan ervoor zorgen dat jouw ogen vermoeid lijken en hun gebruikelijke schoonheid missen. Eet bijvoorbeeld spinazie, boerenkool, erwten of pompoen. Deze voedingsmiddelen zijn rijk zijn carotenoïden en ondersteunen de gezondheid van je ogen.

      

     Gezonde lippen

      Gebarsten lippen zijn niet mooi om te zien. Stop met geld uitgeven aan dure lipglosses en crèmes en start met hydrateren. 
      Mooie lippen krijg je door veel water te drinken, cafeïne en zoute voedingsmiddelen te vermijden. Eet amandelen, broccoli en chia zaden. Deze hebben een positief effect op de conditie van je lippen.

       

      Een plattere buik

       Ongezond eten kan leiden tot een opgeblazen maag (bloating) en constipatie (verstopping). Help je spijsvertering en verminder de omvang van je buik door een gezond dieet. 
       Eet vezelrijk voedsel zoals zemelen of tarwekiemen en houd je aan de aanbevolen 250 gram groenten en 200 gram fruit per dag.

        

       Een jonge uitstraling

        Voedingsmiddelen dit antioxidanten bevatten helpen je lichaam om vrije radicalen af te voeren. Hierdoor krijgen deze geen kans om schade toe te brengen aan je cellen. Zorg dat je voldoende antioxidanten binnen krijgt.
        Kies voor pure chocolade (vanaf 70% puur), avocado’s, artisjokken, aardbeien en frambozen. Eet dagelijks een portie volkoren granen, peulvruchten en gebruik olijfolie in salades en bij het koken.

        Hoewel alcohol wordt afgeraden, is het goed om te weten dat rode wijn twee keer zoveel antioxidanten bevat dan witte wijn. Maar drink vooral veel water. 
        Vorig artikel Volgend artikel