Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Beauty

 
4 Tips Voor Haargroei Die Wél Werken

4 Tips Voor Haargroei Die Wél Werken

Iedereen heeft er wel eens last van: haaruitval. Het is dus heel normaal. Maar merk je plotseling toename in het aantal haren dat je verliest? Dan is het goed om naar de oorzaken te zoeken en maatregelen te nemen. Maar hoe laat je je haar sneller groeien? Er bestaat helaas nog geen wondermiddel voor haargroei, maar met de juiste aanpassingen in jouw levensstijl, kom je een heel eind. Superfoodguru legt je graag uit hoe je je haar sneller en voller laat groeien. Maar eerst moeten we erachter komen waarom je last hebt van haaruitval, kijk maar mee.

OORZAKEN VAN HAARUITVAL

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Naast ouderdom, schildklieraandoeningen en auto-immuunziektes zijn er nog een aantal veelvoorkomende oorzaken. Kijk maar mee:

Stress

Een van de meest voorkomende oorzaken van haaruitval is stress. Het is geen verrassing dat emotionele en mentale stress slecht is voor de gezondheid. Stress veroorzaakt een piek in hormonen, neurotransmitters en cytokinen wat de hormoonbalans verstoort en kan leiden tot haaruitval.

Hormonen

Vooral voor vrouwen heeft de hormoonhuishouding van het lichaam invloed op de haargroei. Bijvoorbeeld de overgang, de puberteit of een zwangerschap kunnen je hormonen uit balans brengen.

Haarverzorging

Wat veel vrouwen niet doorhebben, is dat de haarverzorging invloed kan hebben op de haargroei. Verf je bijvoorbeeld met regelmaat je haar? Of gebruik je dagelijks een krultang of föhn? Hierdoor breekt het haar sneller af.

Vitaminetekort

Vitamines zijn heel belangrijk voor je gezondheid en daarom ook voor je haargroei. Mocht je veel last hebben van haaruitval, dan kan het zo zijn dat je lichaam een aantal essentiële vitaminen mist, bijvoorbeeld zink. Zink helpt bij de celproductie, weefselgroei- en reparatie, hormonale balans en opnames van vitamines. In dit artikel vertellen wij je meer over de voordelen van zink.

TIPS OM JE HAARGROEI TE VERSNELLEN

Je kunt je haargroei op verschillende manieren een boost geven. Wij hebben een aantal tips om je haargroei te versnellen op een rij gezet.

Tip 1: Hoofdhuidmassage

Naast dat hoofdhuid massages simpelweg heerlijk zijn, is het ook goed voor de haargroei. De hoofdhuid massage stimuleert de haarzakjes en de bloedtoevoer naar de hoofdhuid. Ook kan een massage helpen tegen de stress, wat ook de haargroei kan stimuleren.

Tip 2: Haar- en hoofdhuid oliën

Voeg voor extra haargroei een haarvriendelijke olie toe aan je hoofdhuid massage. Rozemarijnolie is een goede keuze, omdat het boordevol antioxidanten zit die haaruitval tegengaan. Een andere optie is pompoenpitolie, die een vergelijkbare werking heeft.

Tip 3: Voorkom stress

Zoals we eerder aangeven is stress een enorme boosdoener voor het haar. Probeer daarom onnodige stress te vermijden. We weten als geen ander hoe lastig dit is, maar het kan je haargroei flink laten toenemen.

Tip 4: Supplementeer (of drink) vitamines

Ook al eet je genoeg groente en fruit, dan kan het alsnog zo zijn dat je lichaam tekorten heeft opgebouwd. De beste vitamines voor haargroei zijn biotine, vitamine A, vitamine B, vitamine C, zink, niacine, vitamine D en vitamine E. Met behulp van cold pressed juices kun je het tekort aan vitamines weer aanvullen. De natuurlijke en lekkere drankjes bevatten veel vitamines voor je haar en brengen je gezondheid weer in balans. Bestel ze hier!

Vorig artikel Volgend artikel