Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Beauty

 

Minder giftige stoffen in je schoonheid regime zorgt voor een sterker immuunsysteem


Je immuunsysteem bestrijdt schadelijke elementen waaraan je lichaam wordt blootgesteld. De afgelopen decennia is deze blootstelling aan schadelijke stoffen enorm gestegen. Het moderne leven stelt je immuunsysteem dus aardig op de proef. Je lichaam wordt niet alleen meer blootgesteld aan verontreinigingen, uit recent onderzoek blijkt ook dat giftige stoffen langer in je lichaam blijven. Zelfs tot jaren na blootstelling.
Om je afweersysteem overeind te houden is het zaak dat je proactief te werk gaat om blootstelling aan giftige stoffen te beperken. In dit blogartikel kijken we naar de twee meest effectieve wijzes om dit te doen: Je schoonheids regime opnieuw in te richten én schoon eten.

Een schoonheids regime en huidverzorging zonder giftige stoffen

Helaas zitten de meeste kant-en-klare cosmetica en producten voor persoonlijke (huidverzorging vol met giftige stoffen. Aan de start van jouw gezonde, biologische levensstijl lees je dus veel etiketten en vermijd je producten die de volgende stoffen bevatten:
  • Parabenen… deze worden gebruikt om de houdbaarheid van een product kunstmatig te verlengen.  Echter hun kunstmatig verlengende eigenschappen gelden ook voor je huid en lichaamsweefsels. Parabenen veranderen de productie van oestrogeen. Dit wordt in verband gebracht met een hoger risico op het ontwikkelen van kanker. 
  • Pas op voor ingrediënten die de woorden propyl, methyl, ethyl of butyl bevatten.
  • Sulfaten... sulfaten stapelen zich na verloop van tijd op en kunnen huidirritatie en allergische reacties veroorzaken. Als een product schuimt of parelt, is de kans groot dat het sulfaten bevat.
  • PEG (polyethyleenglycol)... PEG's zijn een groep stoffen, waarvan sommige kankerverwekkend zijn. 
  • Aluminium... langdurige blootstelling aan dit giftige metaal kan ernstige schade aan de hersenen, lever en longen veroorzaken.

De lijst met giftige ingrediënten stopt hier niet. We adviseren je om een bladwijzer voor deze site te maken, zodat je ernaar kunt verwijzen wanneer je een onbekend ingrediënt of additief tegenkomt.

Het belang van schoon eten

Naast de giftige stoffen die aanwezig zijn in huidverzorgings- en persoonlijke verzorgingsproducten, bevatten veel voedingsmiddelen ook schadelijke chemicaliën. Zo neemt het gebruik van pesticiden wereldwijd toe en dat heeft effect op je gezondheid. Deze effecten variëren van stemmingsstoornissen tot kanker en de ziekte van Parkinson. Om deze redenen is het ook verstandig om kleurstoffen, kunstmatige zoetstoffen en conserveermiddelen te vermijden.
We zijn wat we eten, dus onderschat het belang van het eten van biologisch en volwaardig voedsel niet. Deze helpen het immuunsysteem te versterken en geven het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te beschermen en te genezen, een boost.

Bij SuperfoodGuru gaat het om het vergemakkelijken van een voedzaam en schoon dieet op basis van volwaardige voedingsmiddelen. Je kunt erop vertrouwen dat onze juices alle voedingsstoffen bevatten die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Wij kunnen dit garanderen omdat ze:
  • Koudgeperst zijn.
  • Vers geproduceerd zijn.
  • Gecertificeerd biologisch zijn.
  • We gebruiken ook geen HPP-, pasteurisatie- of Shockfreeze-technieken.

Dit alles zorgt ervoor dat je de maximale hoeveelheid voedingsstoffen uit elk ingrediënt haalt. Wil je dat jouw natuurlijke afweersysteem als een kogelvrij vest fungeert? Bestel dan één van onze sap pakketten.
Vorig artikel Volgend artikel