Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Fitness

 
Laat Je Spieren Na Het Sporten Herstellen Met Kurkuma

Laat Je Spieren Na Het Sporten Herstellen Met Kurkuma

Sporten is heerlijk en bovendien goed voor je lichaam. Maar net zo belangrijk als de training is een goed herstel van je spieren. Dit doe je onder andere door te zorgen voor de juiste voedingsstoffen nadat je hebt gesport. Kurkuma, ook Indiase geelwortel of koenjit genoemd, is daarbij een uitstekend ingrediënt omdat het de juiste eigenschappen bezit voor na je workout.

KURKUMA: HET VROLIJK GEKLEURDE POWERKRUID

Indiase geelwortel is de wortelstok van de plant Curcuma longa. De wortel lijkt enigszins op gember, maar de kleur is zoals de naam al doet vermoeden geler. De gelijkenis met gember is overigens niet verwonderlijk want de Curcuma longa is familie van de gemberplant. 


Koenjit wordt veel gegeten in Azië en het Midden-Oosten. Niet alleen geeft het kruid extra smaak aan het eten, maar zorgt ook voor een mooie gele kleur. Dus hou je van vrolijkheid op tafel? Kook dan met de Indiase geelwortel.

DE HEILZAME EIGENSCHAPPEN VAN KURKUMA

Behalve als een smaakmaker staat de Indiase geelwortel ook bekend als een gezond kruid. De wortel bevat namelijk curcumine. Deze stof heeft een ontstekingsremmende werking, gaat de groei van bacteriën tegen en is een antioxidant. 


Voor sporters heeft de Indiase geelwortel nog een extra bonus. Koenjit helpt namelijk met een sneller herstel van de spieren na een training. Daarnaast heeft het kruid een pijnstillende werking die spierpijn tegengaat. Indiase geelwortel is dus ideaal voor een post–workout.

DE VOORDELEN VAN BURNING RESCUE VOOR JE POST-WORKOUT HERSTEL

Wanneer je niet zorgt voor een goede post-workout, ofwel een drankje of snack met de nodige voedingsstoffen voor spierherstel, dan kun je nog dagenlang met spierpijn rondlopen. Ook kan een gebrek aan vitamines, mineralen en antioxidanten zorgen voor blessures. 


Hierdoor gaan je sportprestaties achteruit, mis je trainingen of heb je veel last van je spieren in het dagelijkse leven. Gelukkig hoef je niet zelf voedzame drankjes te maken voor na je training, maar kun je profiteren van de kant-en-klare Burning Rescue shot van Superfoodguru. Dit voedzame drankje heeft wel wat weg van de drankjes die worden gebruikt bij het sapvasten en de detox kuur.

Burning rescue shot: een uitgekiende combinatie voor na je workout

Behalve Indiase geelwortel heeft Burning Rescue shot nog meer fijne ingrediënten voor je spieren. Zo zit er gember in dat ook helpt tegen spierpijn en daarnaast maag- en darmklachten tegengaat. Dat laatste kan best nodig zijn als je intensief hebt getraind.


Daarnaast vind je in Burning Rescue shot  zwarte peper die de werking van de Indiase geelwortel versterkt. Bovendien helpt zwarte peper met de afvoer van gifstoffen waardoor je je ook beter voelt na een sporttraining.

De voordelen van de Indiase geelwortel kun je dus simpel uit het oergezonde Burning Rescue shot van Superguru halen. In dit drankje zitten ook limoen en citroen die voor nog meer vitamines zorgen en een extra lekkere smaak geven. Dus zorg dat je volop geniet van het sporten en laat je spieren herstellen met Burning Rescue shot.


Je kunt dit pittige drankje eenvoudig kopen via onze webshop. Bestel er gerust meer, want Burning Rescue shot kun je invriezen. Zo heb je altijd een voorraad voor je post-workout herstel!

Vorig artikel Volgend artikel