Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Wat Is Spirulina, Chlorella + Chlorofyl - En Waarom Heb Je het Nodig?

Wat Is Spirulina, Chlorella + Chlorofyl - En Waarom Heb Je het Nodig?

Superfoods Spirulina, chlorella en chlorofyl doen veel goeds in je lichaam. Het zijn essentiële voedingsstoffen, groen van kleur en dragen bij aan een extra efficiënte detox. Het is dan ook geen toeval dat deze superingrediënten zijn verwerkt in onze Die Hard Green en Blue Protection Shot. Wat deze plantaardige superstoffen zo bijzonder maakt? We gaan het je uitleggen.

CHLORELLA

Dit supernutriënt is een soort alg en wordt tot een poeder verwerkt. In deze vorm wordt het toegevoegd aan smoothies, juices of andere gezonde supervoedingsmiddelen. Hoewel wetenschappelijk onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van Chlorella achter ligt op bijvoorbeeld de laatste in ons rijtje, weten we uit ervaringen van anderen dat het je lichaam ondersteunt tijdens een detox-kuur. 


Ook bevat het eiwitten, caroteen, astaxanthine en B-vitamines. Sterker nog, Chlorella-supplementen bevatten B12 en is daardoor één van de weinige veganistische bronnen van deze belangrijke vitamine. 

CHLOROFYL

Dit superstofje is het groene pigment dat in planten, groenten en algen voorkomt. Ook de twee algen die in dit blogartikel aan bod komen, bevatten dit stofje. Chlorofyl is uiterst effectief als je een detox doet. Het bindt zich namelijk aan gifstoffen en voorkomt dat deze worden geabsorbeerd door je lichaam. Dit geldt overigens ook voor Chlorella-poeder. Het is aangetoond dat beide stoffen ervoor zorgen dat de lever minder van het gifstof aflatoxine absorbeert. Het blijkt dat de uitscheiding van dit gifstof in de ontlasting hoger is wanneer je suppleert met Chlorofyl- en Chlorella-poeder of capsules.


Chlorofylsupplementen zorgen er ook voor dat ongezonde chemicaliën in vlees minder schade kunnen aanrichten in je lichaam. Ook spinazie en andere bladgroenten helpen je hierbij. Waarschijnlijk is dit ook een oorzaak van het feit dat onderzoekers niet altijd dezelfde resultaten vinden wanneer er gezocht wordt naar verbanden tussen rood vlees eten en gezondheidsproblemen. Als in het ene onderzoek het vlees vergezeld wordt door een flinke portie groene bladgroenten, dan worden de gifstoffen onschadelijk gemaakt. Als het andere onderzoek niet gepaard gaat met groene bladgroenten, dan hebben schadelijke stoffen meer vrij spel.


Een andere zeer prettige eigenschap van Chlorofyl-superfood is dat het een gunstig effect heeft op je lichaamsgeur. Althans, het verminderen daarvan. Het helpt je lichaam namelijk om zich te ontdoen van trimethylamine (TMA). TMA kan ervoor zorgen dat je een zeer onprettige lichaamsgeur krijgt of dat je ontlasting buiten proportioneel gaat ruiken. Suppleren met Chlorofylcapsules of -poeder kan daarom zeer welkom zijn voor mensen die lijden aan onprettige lichaamsgeur.

SPIRULINA

De laatste alg van ons rijtje supersupplementen is Spirulina. Hier is veruit het meeste wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. We weten dat ook deze alg eiwitten, B-vitamines en astaxanthine bevat. Verder bewijst onderzoek dat het cholesterolgehalte, de bloeddruk en de bloedsuikerspiegel veel baat hebben bij deze superalg. Ook blijken er ontstekingsremmende effecten op te treden zodra er Spirulina-poeder of Spirulina-supplementen worden gebruikt.

Vorig artikel Volgend artikel