100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Meten Is Weten: De Opkomst Van De Slimme Weegschaal

Meten Is Weten: De Opkomst Van De Slimme Weegschaal
Meten Is Weten: De Opkomst Van De Slimme Weegschaal

Meten Is Weten: De Opkomst Van De Slimme Weegschaal

Technologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. De slimme thermostaat, koelkast, auto of smart-tv, wie kent ze niet? Ook de weegschaal gaat met z’n tijd mee, en steeds meer mensen kiezen voor een slimme weegschaal. Wil jij ook meer controle over je gezondheid? In deze blog vertellen we je hoe een slimme weegschaal daarbij kan helpen.

SLIMME WEEGSCHAAL

Heb je voor jezelf bepaalde fitnessdoelen gesteld of wil je de fysieke toestand van je lichaam in de gaten houden? Dan wordt daarvoor steeds vaker technologie ingezet, zo ook de slimme weegschaal. Dit digitale apparaat meet niet alleen je gewicht, maar ook je lichaamssamenstelling. 


De weegschaal stuurt deze informatie naar een app op je smartphone. Zo lees je niet alleen wat je gewicht is, maar ontdek je bijvoorbeeld ook wat je BMI, lichaamsvetpercentage en vetvrije massa is. Zo geeft deze weegschaal ook inzicht in je viscerale vetwaarden en je metabolische leeftijd: de fysieke leeftijd van je lichaam. 

Viscerale vetwaarden

Je buikvet bestaat uit twee soorten. Het onderhuidse vet bevindt zich tussen je buikspieren en je huid, dit kun je dan ook goed vastpakken. Het buikvet in je buikholte noemen we ook wel visceraal vet. Dit dieperliggende vet beschermt je organen tegen stoten van buitenaf en is daarom onmisbaar. De Body Mass Index (BMI) geeft een goede indicatie van je viscerale vetwaarden.


Het teveel aan visceraal vet zorgt ervoor dat je buikwand naar buiten drukt, waardoor je een dikke, opgeblazen buik krijgt. Zo beïnvloedt het vet je hormonen, organen, energie, eetlust en gewicht, maar kunnen te hoge viscerale waarden ook tot gezondheidsklachten leiden. Denk aan diabetes, hoog cholesterol, hart- en vaatziekten, alzheimer en borst- en darmkanker.


Met gezonde voeding, voldoende beweging en een evenwichtige leefstijl kun je het gevaarlijke viscerale vet verbranden.

VOORDELEN VAN DE SLIMME WEEGSCHAAL

Slimme technologie biedt de mogelijkheid om een bepaalde voortgang bij verloop van tijd te monitoren. Start je bijvoorbeeld met een bepaald dieet of een work-out routine? Dan laten de statistieken uit je slimme weegschaal na verloop van tijd zien of je leefstijl het gewenste effect heeft. Zie je dat je gewicht, lichaamssamenstelling of BMI verandert? Super! Dan motiveert dat natuurlijk ontzettend om je trainingsschema of voedingspatroon vol te houden.


Zo helpt een slimme weegschaal om je fitnessdoelen te bereiken. Je ontdekt ook of bepaalde wijzigingen in je leefstijl wel het juiste effect hebben. Train je bijvoorbeeld meer dan normaal, maar zie je geen resultaat op de weegschaal? Terwijl dit normaal gesproken misschien demotiverend werkt, geeft je digitale weegschaal juist zinvol inzicht. Misschien is je vetpercentage wel degelijk afgenomen, maar heb je in ruil daarvoor meer spiermassa terug gekregen. Toch goed nieuws, dus. Zo beschik je met een slimme weegschaal altijd over waardevolle informatie over je lijf.

Aan de slag met een gezonde leefstijl, metabolische leeftijd en verlaging van viscerale vetwaarden

Ben je overtuigd van het nut van een slimme weegschaal? Top! Dan ben je klaar voor de volgende stap. Een weegschaal is natuurlijk slechts een hulpmiddel: door te meten weet je of je op weg bent naar een gezonde metabolische leeftijd en verlaagde viscerale vetwaarden. Maar om dit te bereiken moet de gezonde leefstijl nog steeds vanuit jezelf komen. 


Beweging en gevarieerde voeding zijn onmisbaar. Lever een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van je lijf door het drinken van biologische, koudgeperste Superfoodguru sappen. Wij geloven dat goed eten en drinken aan de basis ligt van wellness, het vernieuwen van energie, het behouden van schoonheid en het genezen van lichamelijke klachten en huidproblemen. Gezonde voeding als medicijn.


Met de groentesappen, fruitsappen, smoothies en detox kuur van Superfoodguru kies je voor kwaliteit. Biologische sappen zonder shock-freeze, pasteurisatie of toevoegingen. De sapjes worden koud geperst, zodat zoveel mogelijk voedingsstoffen en enzymen bewaard blijven. En dat proef je. Bekijk onze webshop met heerlijke sappen, start een sapkuur en werk aan een gezonde, metabolische leeftijd en viscerale vetwaarde.

Vorige artikel Volgende artikel