Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 

's Nachts Wakker Worden: Misschien Wil Een Orgaan Je Wat Vertellen

Slaap je niet altijd lekker door en weet je niet waarom? Dan kan het zijn dat een van je organen het zwaar heeft. Volgens de Chinese geneeskunde heeft ieder orgaan namelijk dagelijks zijn eigen quality-time. Dus heb je op bepaalde momenten een dip of barst je juist van de energie? Dan brengt de Chinese body clock meer inzicht in je lichaam.

Van 01.00 uur tot 03.00 uur:

Dit is de tijd waarin je lever volop met de schoonmaak bezig is. Nu moet je in diepe slaap zijn, zodat de zuivering van je bloed voorspoedig verloopt.

Van 03.00 uur tot 05.00 uur:

Nu is de beurt aan je longen. Ook zij ontgiften. Als het goed is, ben je nu nog steeds in diepe slaap.

Van 05.00 uur tot 07.00 uur:

Het is tijd om te ontwaken en dat komt door je dikke darm. Grote kans dat je naar het toilet moet. Deze rustige ochtenduren zijn ook ideaal om je dag te beginnen met een meditatie.

Van 07.00 uur tot 09.00 uur:

Je maag rammelt? In ieder geval is het nu dit orgaan dat de aandacht vraagt. Tijd voor het ontbijt dus. Ook je concentratievermogen neemt toe.

Van 09.00 uur tot 11.00 uur:

Terwijl jij nu een goed moment van de dag hebt om moeilijke taken uit te voeren, is je milt het meest actief.

Van 11.00 uur tot 13.00 uur:

Nu is je hart op een hoog energieniveau. En dat merk je, want dat heb jij ook. Daarbij heb je vast weer honger, want het is lunchtijd.

Van 13.00 uur tot 15.00 uur:

Ben je slaperig geworden door de lunch? Dat is goed mogelijk, want je dunne darm is nu actief. Terwijl je voedsel wordt verwerkt, is het een goed moment voor een dutje of een simpel klusje.

Van 15.00 uur tot 17.00 uur:

Je blaas zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en je wordt weer actiever. Mocht je je nu toch moe voelen? Dan kan het zijn dat je te weinig drinkt. Heb je niet zo'n zin in water? Neem dan kruidenthee of een lekkere detox kuur van Superfoodguru.

Van 17.00 uur tot 19.00 uur:

Je nieren zijn nu het meeste actief. Voor jou is het tijd om te dineren.

Van 19.00 uur tot 21.00 uur:

Het begin van de avond vraagt je bloedsomloop om de aandacht. Dit is voor je lichaam en je geest een mooi moment om een boek te lezen.

Van 21.00 uur tot 23.00 uur:

Tijdens deze twee uren draait het om de zogenaamde verwarmer. Dit is geen orgaan zoals wij die kennen, maar een energetisch systeem dat je lichaam en geest in balans houdt. Waarschijnlijk ga je nu slaap krijgen.

Van 23.00 uur tot 01.00 uur:

We ronden de Chinese body clock af met de galblaas. Terwijl dit orgaan aan het werk is, lig je als het goed is te slapen.

VOLG DE CHINESE BODY CLOCK EN EET GEZOND

Nu je weet wat het ritme van je organen is volgens de Chinese geneeskunde, weet je ook waarom je 's nachts wakker ligt of gedurende de dag een laag energieniveau hebt. Wil je dus zorgen dat je lekker slaapt en overdag uitgerust bent? Let dan op je voeding. Eet licht en gevarieerd. Een goede aanvulling daarop is een dagelijks sapje van Superfoodguru. Je hebt dan in een keer een flinke dosis vitamines en mineralen waar je organen vast blij mee zijn.

Vorig artikel Volgend artikel