Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Fitness

 
Sport Beter Door Genoeg Te Rusten

Sport Beter Door Genoeg Te Rusten

Bij fanatieke sporters wil voldoende rust er weleens bij inschieten. Persoonlijke records moeten verbroken worden en de kampioenschappen lonken. Daarbij wordt sporten gezien als een gezonde bezigheid, waardoor je misschien niet zo snel geneigd bent om een dag over te slaan. Ben je zo’n fanatiekeling? Ontdek dan dat regelmatig rusten net zo belangrijk als trainen. Dat geldt niet alleen voor je sportprestaties maar ook voor je gezondheid. Als je goed naar je lichaam luistert, zul je horen wanneer het tijd is om je spieren te herstellen of voor het herstel van je geest. Superfoodguru helpt je met dit blogartikel alvast op weg met het herkennen van de signalen die aangeven dat je nu echt rust moet nemen.

Spierpijn of andere pijntjes gaan niet over

Het is normaal dat je na een training wat last van spierpijn hebt. Maar wanneer je iedere keer pijn krijgt bij of tijdens het sporten, dan is je lichaam vast blij met een of meerdere rustdagen. Ook als de pijn tussen de trainingen door niet verdwijnt, is dat een teken dat je toe bent aan rust.

Het trainen valt je zwaar

Zie je op tegen je volgende sessie in de sportschool? Of gaat de looptraining al een tijdje niet zo lekker? Vergeet dan niet dat na een zware training je spieren zeker een dag nodig hebben om te herstellen. Doe je dat niet? Dan kunnen je spieren niet optimaal presteren en dat voel je.

Je ervaart meer stress

Sporten werkt in principe ontspannend. Maar wanneer je te veel sport zonder een dag te onderbreken, kun je juist meer stress ervaren. Ben je de laatste tijd sneller prikkelbaar of lukt het je niet om te ontspannen? Misschien dat je dan overtraind bent.

Je bent slaperig

Red je het niet om de dag zonder een middagdutje door te komen? Of vallen je ogen al vroeg op de avond toe? Dan kan het zijn dat je lichaam uitgeput is door intensief sporten zonder rust. Je bent dan als het ware opgebrand.

HOE RUST NEMEN VAN HET SPORTEN

Afhankelijk van hoe moe je bent of hoeveel last je van pijn hebt, hoef je op een rustdag niet alleen maar te zitten of te liggen. Het gaat erom dat je je spieren rust gunt en een onderbreking geeft van het trainingsprogramma. Als je bijvoorbeeld een flinke bergtocht met je mountainbike erop hebt zitten, dan kun je je lichaam de volgende dag laten bijkomen met een lichte wandeling door het park.

HAAL NOG MEER UIT HET RUSTEN EN VOLG EEN DETOXKUUR

Wanneer je het idee hebt dat je de laatste tijd echt te veel hebt gesport, dan kun je ook meerdere rustdagen achter elkaar nemen. Combineer deze tijd met een fijne detox kuur of door te gaan sapvasten. Zo herstel je niet alleen je spieren, maar knapt ook je spijsvertering op. Door het drinken van biologische sappen krijgt je lichaam een overvloed aan gezonde voedingsstoffen binnen, terwijl het zich tegelijkertijd kan ontgiften. Hierdoor kun je weer met nieuwe energie gaan sporten.


Haal dus alles uit je tijd om te herstellen en reinig je lichaam met een van de zuiverende detoxkuren van Superfoodguru! 

Vorig artikel Volgend artikel