100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Rust In Je Hoofd: Zo Krijg Je Het Voor Elkaar

Rust In Je Hoofd: Zo Krijg Je Het Voor Elkaar
Rust In Je Hoofd: Zo Krijg Je Het Voor Elkaar

Rust In Je Hoofd: Zo Krijg Je Het Voor Elkaar

Deadlines die je moet halen, rekeningen die je moet betalen en je sociale leven dat je aandacht vraagt: soms is het moeilijk om rust in je hoofd te krijgen. Gelukkig zijn er methodes om toch mentaal te ontspannen. Lees daarom snel verder en krijg weer een helder en kalm brein.

MINDFULNESS: DE KRACHT VAN HET NU

Van deze term heb je vast weleens gehoord. Er zijn hele boeken over geschreven, allerlei mindful coaches bieden hun diensten aan en er zijn talloze trainingen te volgen. Maar mindfulness is een manier voor mentale ontspanning die je zelf kunt doen. Het gaat erom dat je zonder oordeel in het moment aanwezig bent. 


Dat doe je door de volle aandacht te geven aan wat je nu doet. Of het nu de was is of de voorbereiding op een sollicitatiegesprek. Of misschien heb je even vrij en kun je de plantjes verzorgen, foto's maken of kleuren in je kleurboek voor volwassenen. Maar wat je ook doet, wees nieuwsgierig, oordeel niet en geef het de volle aandacht.

Breek het patroon van je gedachtegang

Ben je gewend om je zorgen te maken? Dan vinden je hersenen dit de makkelijkste weg en zullen ze iedere keer voor angstige en stressvolle gedachten kiezen. Maar deze negatieve gedachtegang kun je doorbreken. Zeg 'stop' tegen jezelf en ga direct iets doen wat je afleidt. Neem de hond mee voor een wandeling, kijk een grappig filmpje op YouTube of Google een lekker en gezond recept.

WORD RELAXED MET MUZIEK

Muziek raakt je en daardoor is het een ideale stemmingmaker. Dus zoek je mentale ontspanning? Speel dan de juiste tune. Klassieke muziek is ideaal om tot rust te komen. Maar misschien voel jij je het meest relaxed met reggae, blues of een stevige housebeat. Of verdwijnen je zorgen met jazz of door vrolijke Latin-klanken.

SCHRIJF DE STRESS VAN JE AF

Overheersen de zorgen in je hoofd, schrijf ze dan op! Je kunt daarvoor een dagboek bijhouden waaraan je je gedachten toevertrouwd. Zo hoeven ze niet in je hoofd te blijven rondspoken en krijg je een heldere geest.

EET GEZOND

Zorgen en stress zijn een aanslag op je lichaam. Met goede voeding sla je twee vliegen in één klap. Je helpt je lichaam de schade weer te herstellen, maar ook het stresslevel te verlagen. Zo zijn magnesium en vitamine C goede partners in het bestrijden van stress.

De groente- en fruitsapjes van Superfoodguru zijn dus prima om je te helpen aan meer rust in je hoofd. Dus maak je je zorgen? Creëer dan een moment voor je mentale ontspanning en geef je lichaam daarbij een gezonde boost met een sapje!

Vorige artikel Volgende artikel