100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Reset Jezelf: 4 Healthy Habits Om Dagelijks Te Doen

Reset Jezelf: 4 Healthy Habits Om Dagelijks Te Doen
Reset Jezelf: 4 Healthy Habits Om Dagelijks Te Doen

Reset Jezelf: 4 Healthy Habits Om Dagelijks Te Doen

Herken je dat gevoel dat je jouw leven eigenlijk anders wilt inrichten? Je bent niet alleen. Veel mensen ervaren een gevoel van stress door een hoge werkdruk, sociale afspraken en overvolle agenda’s. Je wilt van alles doen, maar er zijn simpelweg niet genoeg uren in een dag. En als je dan eens een vrije dag hebt, komt er niks uit je vingers. Iedere nieuwjaarsdag begin je vol goede moed aan allerlei voornemens, maar je houdt ze nooit lang vol. Tijd voor een reset


Gelukkig bestaan er genoeg apps, boeken en producten om je daarmee op weg te helpen. In deze blog geven we je tips voor 4 gezonde gewoontes, waarmee jij je weer herboren voelt en de regie over je leven terug pakt. Met deze dagelijkse healthy habits zit jij straks heerlijk in je vel. 

SAPPEN DRINKEN

Wist je dat het drinken van sap verbonden is aan allerlei gezondheidsvoordelen? Je lichaam vraagt dagelijks om verschillende vitamines en mineralen, die je opneemt vanuit voeding. Iedereen weet dat groente en fruit gezond zijn, vanwege hun hoge gehalte aan vitamines, mineralen en vezels. Maar zeg eens eerlijk: kom jij dagelijks aan de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit?


Een goede, gezonde gewoonte is het dagelijks drinken van sappen. Hiermee kun je eenvoudig afwisselen tussen verschillende soorten vitamines en mineralen. Ook krijg je in korte tijd een relatief grote hoeveelheid groente en fruit binnen, zonder dat je daarvoor veel moeite hoeft te doen. Nog een voordeel van groente- en fruitsappen: je lichaam neemt de nutriënten gemakkelijk op. Zo krijg je energie en voel jij je fris en fruitig!


De biologische sappen van Superfoodguru worden niet gepasteuriseerd, krijgen geen shock-freeze en bevatten geen toevoegingen. Kwalitatieve, onbewerkte, echt verse sappen, zoals het hoort. De sapjes worden koud geperst zodat er zo min mogelijk voedingsstoffen en enzymen verloren gaan.


Start je dag daarom eens met een gembershot, gevolgd door een frisse groene juice, zoals de Veggie Cappuccino of Orange Is The New Black. Is het lunchtijd? Dan vormen de Slim Fit Fusion groene juice of Pineapple Paradiso fruit-groente juice een heerlijke aanvulling op je maaltijd. Blend ook eens een juice met avocado, voor een snelle en voedzame smoothie.  

VOLDOENDE SLAPEN

Onmisbaar in ons lijstje healthy habits is ook het zorgen voor voldoende slaap. Als je slaapt, krijgt je lichaam de tijd om zichzelf te herstellen. Door iedere nacht te zorgen voor genoeg slaap, lever je een belangrijke bijdrage aan je gezondheid. 


Je kunt een goede nachtrust bevorderen, door te zorgen voor een donkere, stille slaapkamer. Verzwaarde dekens en verduisterende gordijnen kunnen je helpen. Ook een regelmatige routine is van invloed. Probeer iedere avond een vergelijkbaar ritueel te hanteren. Vermijd het gebruik van elektronische apparaten, zoals je smartphone, laptop of televisie, minimaal vanaf een uur voordat je naar bed gaat. Het blauwe licht van deze schermen heeft veel invloed op je hersenen en ogen. 


Wil je meer weten over een goede nachtrust als gezonde gewoonte? Lees dan het boek The Sleep Solution: why your sleep is broken and how to fix it

MEDITEREN

Heb jij al eens geprobeerd om te mediteren? De tijd dat mindfulness alleen werd beoefend door spirituele goeroes ligt allang in het verleden. Niet zo gek, want mindfulness en meditatie is een ontzettend gezonde gewoonte die je kan helpen resetten.


Mindfulness draait volledig om het bewust richten van je aandacht op één aspect tegelijk. Dat kan een bepaalde ervaring zijn, een gedachte of een emotie. Met ademhalingstechnieken leer je om situaties, gevoelens en ervaringen te accepteren. Meditatie kan je een gevoel van rust geven en ervoor zorgen dat je beter in je vel zit. 


Vind je het moeilijk om te mediteren? Er zijn genoeg hulpmiddelen waarmee je toch mindfulness kunt toepassen in je dagelijkse leven. Denk aan mindful kleurboeken, zoals The Coloring Method. Ook geleide meditaties en ademhalingsoefeningen kunnen je op weg helpen. Het grote voordeel: je kunt zelf kiezen op welk moment van de dag je met meditatie of mindfulness aan de slag gaat.

OPRUIMEN

Wil jij je leven wat eenvoudiger en overzichtelijker maken? Dan moet het boek The Life-Changing Magic of Tidying Up van Marie Kondo zeker op je leeslijst staan. De KonMari methode leert je in vijf eenvoudige stappen om je huis en je leven op te ruimen en ontspullen. Centraal staat het idee dat je alleen spullen bewaart die je leven vreugde geven. Een opgeruimd, georganiseerd en schoon huis draagt bij aan je gezondheid, doordat je minder stress ervaart. Je voelt je meer ontspannen wanneer je spullen snel vindt. 


Vorige artikel Volgende artikel