
Recept Raw Food Bloemkoolpizza Met Witte Bonen Ricotta
Deze plant-based bloemkoolpizza met zongedroogde tomaatjes en witte bonen ricotta vormt een heerlijk raw food recept. De voorbereiding kost je ongeveer een uur, maar geloof ons: het is de moeite meer dan waard. Het recept is goed voor vier porties.
Bereidingswijze bloemkoolpizza
2 kopjes bloemkool
¼ theelepel gerookte paprikapoeder
2 eetlepels gist
2 teentjes gehakte knoflook
2 eetlepels olijfolie
Snijd de rauwe bloemkool in roosjes.
Meng de bloemkool samen met alle andere ingrediënten in je keukenmachine tot het een geheel vormt.
Leg het deeg in de vorm van een pizza op een bakplaat en bak deze 30 minuten op 150 graden Celsius in de oven.
Bereidingswijze witte bonen ricotta
2 kopjes cannellinibonen
1 theelepel olijfolie
2 rauwe teentjes knoflook
1 eetlepel citroensap
cherrytomaatjes
Vermeng alle ingrediënten in een blender en voeg olijfolie en Keltisch zeezout toe.
Verdeel het rauwe witte bonenmengsel over de bloemkoolpizza.
Maak je bloemkoolpizza tot slot compleet met een topping van zongedroogde tomaatjes en verse basilicumblaadjes. Tip: deze plant-based pizza smaakt extra lekker met een Pineapple Paradiso sapje. Eet smakelijk!