100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Recept Portobello Met Rode Bietenburger

Recept Portobello Met Rode Bietenburger
Recept Portobello Met Rode Bietenburger

Recept Portobello Met Rode Bietenburger

Op zoek naar een heerlijk plant-based gerecht? Kies dan eens voor de rode bietenburger op een broodje van portobello. Een verrukkelijk en origineel recept, waarmee je zeker weten de show steelt. En je maakt het ook nog eens eenvoudig klaar. 

Ingrediënten Rode Bietenburger

  • 1 kop bietenpulp: kies voor geperste bieten of rasp zelf verse rode biet 

  • ⅓ kop ongekookte havermout

  • ¼ kop rauwe amandelen

  • kruiden naar smaak

  • portobello’s 

  • verse koriander

Bereidingswijze

  1. Vermeng de bietenpulp, ongekookte havermout, rauwe amandelen en kruiden naar smaak in een blender totdat alle amandelen vermalen zijn. 

  2. Verdeel het mengsel in twee delen en vorm ze tot burgers van de door jou gewenste dikte. 

  3. Verhit kokosolie in een koekenpan en schroei de bietenburgers dicht. Plaats hiervoor een deksel op de pan en keer de bietenburger om, zodat beide kanten bruin en knapperig worden.

  4. Neem de portobello’s als broodje voor je plantaardige rode bietenburger en top af met verse koriander. Wil je je burger liever op een echt broodje? Ga dan voor een glutenvrij hamburgerbroodje.

Wil je het gerecht volledig plant-based compleet maken? Vul dan aan met een lekkere plantaardige salade en een smaakvol sapje, zoals Strawberry Fields Forever. Smakelijk!

Vorige artikel Volgende artikel