Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Fitness

 

Inspiratie komt op de gekste manieren binnenvallen. Misschien herken je dit. Zo ook de naam van onze nieuwste power-juice met acai bessen, biet, peer, limoen en… aardbei. Strawberry Fields Forever. Denk aan de gelijknamige hit van de Beatles toen de naam “tot ons kwam”. Laat je niet misleiden door de strawberry, acai sap is een belangrijke speler in deze juice. 

 

Acai bessen, een bijzondere superfood

Eigenlijk zijn alle vruchten “superfood”. Ze bevatten immers allemaal veel voedingsstoffen die goed zijn voor je gezondheid. Toch is de acai berry wel net even wat meer bijzonder. Hij is min of meer de superfood PLUS.

Antioxidant Acai

Acai bessen bevatten onder andere een hoge mate aan flavonoïden (specifiek de zgn. anthocyaninen). Flavonoïden is een verzamelnaam voor bepaalde organische verbindingen in planten en zijn sterke antioxidanten. De acai bessen zorgen voor een goede stofwisseling en opname van vitamine C. Wat op zijn beurt weer zorgt voor een versterking van celwanden en cel vernieuwing. Acai fruit ondersteunt dus het zelfherstellende vermogen van je lichaam.

De acai berry groeit in trossen aan de acai palm. Deze boom komt o.a. voor in Brazilië. Omdat de vrucht na de pluk snel bederft, is hij in ons deel van de wereld niet vers verkrijgbaar. Wij maken voor onze Strawberry Fields Forever gebruik van de bevroren variant van de acai berry. The next best thing wat mij betreft. Acai gedroogd of in poedervorm heeft namelijk minder voedingswaarde.

Door de cel vernieuwende eigenschappen van acai bessen, is het niet verwonderlijk dat veel topsporters en atleten acai sap drinken en acai bessen hebben toegevoegd aan hun dieet.

Plant-Powered Atleten en Acai Sap

De acai bes (en zo ook onze nieuwe super-juice Strawberry Fields Forever) past uitstekend in een sportief vegan lifestyle. Menig veganistische topsporter drinkt acai smoothies. Wat ook weer niet zo heel verwonderlijk is natuurlijk. Want de acai berry bevat meer dan antioxidanten. Zo bevatten acai bessen ook koolhydraten (voor spieropbouw), suiker (voor energie), vezels (voor spijsvertering), vitamine A (voor ogen en huid), calcium (voor botten en gebit) en nog een aantal belangrijke mineralen en sporenelementen. Kortom, een prima fruit voor sporters.

Zowel topsporters als beroemdheden zijn om en drinken graag acai sap ter ondersteuning van hun (veganistische) levensstijl. Een klein lijstje…

  • Oprah Winfrey (Talkshow host. Is een enorme fan van acai sap en besteedt in haar show regelmatig aandacht aan de acai bes)
  • Chaka Khan (Zangeres. Zegt acai sap te drinken om haar hectische leven aan te kunnen
  • Sanoe Lake (Model, actrice en surfer. Zweert al jaren bij het drinken van acai sap)
  • Victoria Beckham (Zangeres. Drinkt acai sap om haar huidproblemen aan te pakken)
Vorig artikel Volgend artikel