100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Ontdek de wondere werking van een ontgiftende foam roller workout

Ontdek de wondere werking van een ontgiftende foam roller workout

Ontdek de wondere werking van een ontgiftende foam roller workout


Iedereen heeft het over vetafdrijvende foamroller workouts. Maar wat is nou precies een foamroller? En is het een hype of gaat het echt ergens over?  Lees onze gids voor foamrollers en kom er zelf achter…
Foamrollers zijn goedkope, veelzijdige apparaten waarmee je verschillende dingen kunt doen. Zo kun je ermee werken aan knopen in je spieren, maar ook het vergroten van je flexibiliteit. Ze zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting voor elke atleet of coach vanwege het grote aantal voordelen dat ze bieden. Vraag het een willekeurige atleet en die zal je vertellen dat een foamroller een cruciale rol speelt in de training. 
Er zijn veel soorten foam rollers, warme of koude, egale of foam rollers met verschillende profielen. Foamrollers werken door druk uit te oefenen op specifieke delen van je lichaam, wat helpt bij spierherstel. Maar dat is niet alles. Bekijk de onderstaande lijst voor alle voordelen van foam rollers!

 

Een foam roller workout kan: 

 • de bloedtoevoer naar de spieren verhogen; 
 • het zuurstofgehalte tijdens het sporten verbeteren;
 • spierspanning verlichten, die eigenlijk het gevolg is van een strakke fascie (bindweefsel) rond de spier;
 • de flexibiliteit en het bewegingsbereik/ mobiliteit vergroten, wat helpt bij het verbeteren van de kracht bij bodybuilding;
 • stress verminderen;
 • blessures helpen voorkomen.


Veel mensen vinden het erg handig om een foam roller workout op te nemen in hun trainingen. Je kunt het immers elke dag doen. Zelfs meerdere keren per dag. Bijvoorbeeld als warming-up en cooling down. 


Met de foam roller kun je opwarmen en spanning in de spieren verminderen voordat je begint met je training. Met name als je warming-up ook bestaat uit andere rek-oefeningen om flexibiliteit en een groter bewegingsbereik te ontwikkelen. 


Je kunt ook na de training rollen om de bloedtoevoer naar de spieren te vergroten en het herstelproces te bevorderen. 


Een foamroller gebruiken voor een ontgiftende massage 
Als je de gifstoffen die zich in het lichaam hebben opgehoopt wilt wegmasseren, is een foamroller het antwoord. Met name als je het naast een detox gebruikt.

 
Hier zijn twee oefeningen om thuis te proberen:

 1. Verzacht je dijspieren
 2. Plaats de roller onder het bovenste deel van je rechterdijbeen met het been gestrekt en de tenen naar binnen gekromd. 
 3. Leun op je onderarmen en strek de heup van je linkerbeen uit in een halve kikkerpositie terwijl je de binnenste knie en enkel op de grond laat rusten. 
 4. Beweeg de hiel van de rechtervoet naar achteren en naar voren om de foamroller in de dij te masseren. 
 5. Houd je buikspieren gespannen en blijf minstens een minuut doorgaan totdat je voelt dat de weefsels zachter worden en zich overgeven aan de acties van de roller. 
 6. Houd je buik sterk om de onderrug te beschermen. 
 7. Herhaal dit met je linkerdijbeen.
 8. Verlicht de spanning in je bovenrug
 9. Deze ontgiftende rekoefening kan helpen de spanning in je bovenrug te verlichten en een slechte houding te verbeteren die wordt veroorzaakt door regelmatig leunen of vooroverbuigen. 
 10. Plaats een schuimroller onder je ruggengraat terwijl je op de grond ligt om je hoofd en stuitbeen te ondersteunen.
 11. Buig je knieën en houd je voeten plat op de grond.
 12. Spreid je armen breed opzij met je handpalmen omhoog gericht.
 13. Adem diep in en ontspan een minuut in deze positie.
 14. Herhaal dit drie keer.
Vorige artikel Volgende artikel