Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Wees Lief Voor Je Nieren Met Een Gezonde Lifestyle

Wees Lief Voor Je Nieren Met Een Gezonde Lifestyle

Voor het filteren van je bloed, het afdrijven van overtollig vocht en het verwijderen van afvalstoffen; het hoort allemaal bij de nierfuncties. Nieren zijn namelijk echte superontgifters. Helaas kunnen ze overbelast raken waardoor ze niet meer optimaal functioneren. Dit kan grote gevolgen voor je gezondheid hebben. Gelukkig kun je deze belangrijke organen helpen met een gezonde levensstijl en een dieet dat het natuurlijke ontgiftingsproces van je lichaam ondersteunt. Superfoodguru vertelt je hoe dit kunt aanpakken.

HET BELANG VAN SERIEUZE AANDACHT VOOR JE NIERFUNCTIE

Als je nieren het moeilijk hebben, hoef je dat nog niet direct te merken. Hierin schuilt juist het gevaar, want als er symptomen optreden dan is er vaak al nierschade. Deze aandoening kan helaas een behoorlijke invloed op je levenskwaliteit hebben.


Als je nierfunctie niet goed werkt, dan merk je dat aan verschillende lichamelijke ongemakken. Zo kan je lichaam vocht vasthouden, waardoor je voeten en enkels kunnen gaan opzwellen. Ook voel je je misschien vermoeider dan normaal of je slaapt minder goed. Nog meer symptomen zijn vaker plassen, slechte eetlust, een jeukende huid en spierkrampen. Verder is er een verband tussen een slechte nierfunctie en een hoge bloeddruk.

IS EEN NIERDETOX DE OPLOSSING?

Zoals je ziet, is een gezonde nierfunctie belangrijk om je lekker en energiek te voelen. Helaas bestaan er geen magische middeltjes om deze organen in no-time in topconditie te krijgen. En vermoed je nierproblemen? Dan is het advies om direct naar een arts te gaan.


Wat je wel zelf kunt doen, is je nierfunctie zo min mogelijk belasten door betere keuzes te maken in je lifestyle en dieet. Zo kun je het beste alcohol, koffie, bewerkt voedsel, suiker of zoetstoffen en dierlijke eiwitten zoveel mogelijk vermijden. Ook is het beter om de snelle koolhydraten te laten staan, zoals wit brood of witte pasta. Verder is het verminderen van zout in je eten ook een goede stap bij het helpen van je nierfunctie.

WAT PAST BIJ EEN NIERVRIENDELIJKE LIFESTYLE?

Vis, volle granen, fruit en groenten kun je onder andere aan je eetpatroon toevoegen als je je nierfunctie wilt ondersteunen. Ook passen meervoudige onverzadigde vetzuren hierin. Dus leef je lekker uit op salades of gerechten met zilvervliesrijst. 


Verder is water een absolute zuiveraar voor je lichaam, dus drink daarvan 1,5 tot 2 liter per dag. De vochtbehoefte van je lichaam kun je ook aanvullen met kruiden- en groene thee.

GROENE SAPPEN VOOR HET REINIGEN VAN JE LICHAAM

Met groene sappen sla je twee vliegen in één klap. Je geeft je lichaam vocht, plus gezonde voedingsstoffen. Zo zijn er verschillende soorten groenten en fruit die passen in een niervriendelijk dieet. Door te gaan sapvasten of een detox kuur te gaan doen, kun je deze makkelijk binnen krijgen. Bij Superfoodguru vind je deze in de volgende green juices.


Appels in onze Slim Fit Fusion

Spinazie in onze Veggie Cappuccino en Magic Moringa

Koriander in onze Sunrise to Moonshine

Peterselie in onze Die Hard Green


Het voordeel van green juices is dat een flesje een hoge concentratie aan groentes en/of fruit bevat. Je krijgt daardoor niet alleen eenvoudig allerlei gezonde voedingsstoffen voor je nieren binnen, maar voor al je organen. Maak dus snel kennis met onze groene sappen!

Vorig artikel Volgend artikel