Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Mindfulness Oefeningen Tijdens Je Detoxkuur

Mindfulness Oefeningen Tijdens Je Detoxkuur

Detoxen is een ideaal moment om tot bezinning te komen en een nieuwe start te maken. Maar als je aan je toekomst denkt, dan kun je je overweldigd voelen. Er is zoveel dat je wilt bereiken en zoveel dat je moet doen. Of misschien maak je je zorgen over de komende periode. Gelukkig zijn er allerlei oefeningen om je gedachten te ordenen om weer met optimisme vooruit te kijken. Zo ontgift je niet alleen je lichaam tijdens een detox kuur en door te sapvasten, maar ook je mind.

STOP ZORGEN MAKEN OP DEZE MANIEREN

Deadlines, deadlines, deadlines: we hebben ze voor allerlei facetten in ons leven. Op tijd op je werk zijn met een druk gezinsleven, een belangrijke sociale verplichting nakomen of de rekeningen op tijd betalen: aan veel zaken in het dagelijkse leven kom je niet onderuit. Maar je hebt ook de eisen die je aan jezelf stelt. Wanneer deze te hoog zijn, maakt dat je leven extra stressvol. 


Misschien vind je dat je in een dag je hele huis moet kunnen schoonmaken of dat je dagelijks een heel hoofdstuk uit een studieboek moet leren? Wanneer je eenmaal in deze spiraal zit, is het een goed idee om een 3-dagen-mindset te doen. Verleg je deadline voor je persoonlijk doel naar 3 dagen in plaats van 1. Hierdoor krijg je meer rust, meer overzicht en uiteindelijk meer gedaan doordat je je niet meer overspoeld wordt met deadlines.

SCHRIJF OM JE MINDER OVERWELDIGD TE VOELEN

Papier en pen zijn perfecte tools om meer rust in je brein te krijgen. Schrijf al je zorgen op en rangschik ze daarna. Zet de grootste zorgen bovenaan en de minst zware onderaan. Zo weet je wat je als eerste moet aanpakken en wat je eventueel kunt loslaten. Wat blijkt? 9 van de 10 keer valt het best wel mee en zijn de meeste zorgen op te lossen met een plan van aanpak.


Nog een fijne manier om je geest te ontgiften van zorgen is om alles wat je dwars zit eerlijk op te schrijven. Doe dat op een los vel, zodat je het weer weg kan gooien. Hierdoor ben je compleet vrij over wat je opschrijft, want niemand ziet het. Ook jijzelf wordt dan niet met je gedachten geconfronteerd als je het papiertje later terugvindt.


Er gebeurt wel iets anders... Als je je zorgen op papier ziet staan, krijg je vast meer moe dom ze aan te pakken. Misschien ontdek je ook dat sommigen minder reëel en erg zijn dan je dacht. Een actieplan om je belangrijkste zorgen aan te pakken is key. Begin met de makkelijkste zorg, zodat je gemotiveerd blijft om de lastigere zaken ook aan te pakken.

Overweldigd voelen: stap terug in de tijd en in het hier en nu

Detoxen is echt een moment voor jezelf. Maak daar goed gebruik van en zorg dat je ook geestelijk in het reine komt. Laat bijvoorbeeld ook het verleden je helpen aan een zorgeloze toekomst door dat oude boek te lezen waar je zoveel van geleerd hebt. Of misschien wil je nog een keer die inspirerende film zien van een paar jaar geleden? Dit verzet je gedachten en is prima voor het moment, maar het vergeet niet om in het hier-en-nu te zijn. Meer over het Nu kun je lezen in het boek van inspirerend schrijver Eckhart Tolle De kracht van het Nu, hét spirituele boek van het afgelopen decennium. Bevrijd jezelf van je constante denken. 


Wil je dus een complete restart maken en mindful door het leven gaan? Bestel dan niet alleen een van de lekkere en gezonde detoxkuren van Superfoodguru, maar creëer ook een plan om te stoppen met je te veel zorgen maken.

Vorig artikel Volgend artikel