Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Geef Je Detox Een Extra Boost Met Een Lymfedrainage

Geef Je Detox Een Extra Boost Met Een Lymfedrainage

Het lymfestelsel is een vaak vergeten schoonmaakmachine. En dat is unfair, want het zorgt voor je vochthuishouding, het afvoeren van afvalstoffen én speelt een cruciale rol in het bestrijden van infecties. Wil je dus je lichaam reinigen met een van onze fijne detoxkuren? Vergeet dan niet om je lymfestelsel een dosis selfcare te geven met een lymfedrainage. Dit is een massage die je lymfestelsel stimuleert en die je eenvoudig zelf thuis kunt doen.

WAAROM HEEFT JE LYMFESTELSEL EEN DRAINAGE NODIG?

Anders dan bij het bloedvatenstelsel, kan je lymfestelsel niet rekenen op de kracht van je hart. Wordt het bloed met iedere hartslag door je lichaam gepompt, het lymfevocht heeft alleen de hulp van je spieren. Als deze samentrekken wordt de vloeistof voortgestuwd. Beweging is dus goed voor je lymfestelsel, maar het is niet altijd genoeg.


Daarbij zorgen stress en giftige stoffen ervoor dat je lymfeklieren eerder verstopt raken. Wanneer het lymfevocht stagneert, is dat slecht voor je gezondheid. Je kunt bijvoorbeeld infecties krijgen, moe worden of vocht vasthouden. Een lymfedrainage is daarom een ideale combinatie met een detoxkuur.

ZELF JE LYMFESTELSEL MASSEREN: HOE DOE JE DAT?

Een zelfmassage van je lymfestelsel is makkelijk en hoeft maar een kwartiertje te duren. Masseer zachtjes, want je lymfevaten en lymfeklieren liggen dicht onder je huid. Bovendien kan een te harde massage de werking van het lymfestelsel verstoren. Dus wees lief voor jezelf en maak er een heerlijk ontspanningsritueel van.

DE MASSAGE

Zorg voordat je begint dat je warme massageolie bij de hand hebt en ga dan als volgt te werk:

Start bij je tenen

Bij het masseren is het altijd belangrijk dat je naar je hart toe werkt. Omdat dit een totale lichaamsmassage is, beginnen we helemaal onderaan bij je tenen. Masseer ze alle tien en ga dan met kleine cirkelvormige bewegingen via je voeten naar boven.

Van je dijen door naar je buik

Je dijen en billen zijn de plekken waar vet en afvalstoffen zich graag nestelen. Masseer ze met je vingertoppen en handpalmen. Vervolgens zijn je liezen aan de beurt. Deze masseer je beide tegelijk. Werk vanuit de binnenkant naar boven en richting de heupen. Vervolgens ga je naar je buik en maak je cirkels met de klok mee.

Je armen, borst en maag

Begin hier bij je vingers en masseer elk gewricht. Vervolg je weg via je arm naar je oksel en het bovenste borstgebied. Masseer hier extra goed want hier zitten veel lymfeklieren. Ga daarna met cirkelvormige bewegingen naar je borstkas of je borsten en onder je borsten. Vervolgens masseer je richting je maag.

Van je hoofd naar je hart

Nu is je hoofd aan de beurt. Begin bij je nek, masseer daarna je kin en werk zo omhoog tot je schedelbasis. Je eindigt bij je hart, door vanaf je hoofd weer naar het midden van je lichaam te masseren.


Ben je klaar? Dan heb je je lymfesysteem getrakteerd op een gezonde schoonmaakbeurt. Bovendien heb je vast genoten van dit stukje selfcare. Maak er daarom een fijn ontspanningsritueel van tijdens je detox kuur met onze pure sappen!

Vorig artikel Volgend artikel