Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Lichaam Ontgiften Als Alledaags Ritueel: Met Deze 6 Makkelijke Tips Doe Je Dit Elke Dag

Lichaam Ontgiften Als Alledaags Ritueel: Met Deze 6 Makkelijke Tips Doe Je Dit Elke Dag

Het nieuwe jaar is al een tijdje bezig en veel goede voornemens draaien om het loslaten van oude gewoontes en het verwelkomen van nieuwe gewoontes. Een gezonde levensstijl is tegenwoordig belangrijker dan ooit en het lichaam ontgiften zal je vast niet ontgaan zijn. Door je lichaam te ontgiften zet je een grote stap in de goede richting. Bij een detox wordt vaak gedacht aan strenge, moeilijke en bijna onhaalbare eetgewoonten. Dit is alles behalve waar. Er zijn heel veel vormen van detoxen, en de meeste zijn zachtaardig. Sterker nog, het implementeren van een zachte, dagelijkse detox in plaats van een kortdurende, maar sterke detoxkuur, zou zelfs effectiever kunnen zijn. Wij leggen je uit hoe je dagelijks een zachtaardige detox uitvoert.

Je lichaam een duwtje in de rug geven

Gifstoffen zijn onvermijdelijk: ze zitten in voedsel dat we eten, maar ook in de lucht die we inademen. Ons lichaam is ingesteld om gifstoffen uit ons lichaam te halen, maar soms worden deze natuurlijke manier van lichaam ontgiften belemmerd. Hierdoor ontstaat een onbalans van gifstoffen in het lichaam, wat een negatieve invloed op de algemene gezondheid heeft. Het is daarom extra belangrijk om ons lichaam te helpen met het dagelijks reinigen en het opruimen van gifstoffen, daar waar het lichaam het zelf niet aankan.

Drink meer water

Meer water drinken ligt veel meer voor de hand als dagelijkse reiniging dan dat we vaak denken. Het ontgiften van ons lichaam is gemakkelijk te ondersteunen door het lichaam elke dag goed te hydrateren. Water zorgt ervoor dat de gifstoffen in ons lichaam worden doorgespoeld en verwijdert gifstoffen uit het lichaam. Daarnaast betekent een goede hydratatie een goede stoelgang.

Drink extra sappen bij je ontbijt, lunch en diner

De sapjes van Superfoodguru zijn een echte detox voor je lichaam. De heerlijke sappen hebben een ontgiftende werking, waardoor je lichaam de kans krijgt om gifstoffen en andere afvalstoffen af te voeren. Daarbij zitten ze boordevol voedingsstoffen, een win-win situatie.

Voedzame voedingsmiddelen en supplementen

Het lichaam ontgiften wordt vaak geassocieerd met minder eten. Experts zochten dit uit, en kwamen tot de conclusie dat het minderen van de voedselinname juist ongezond is voor ons lichaam. Juist het eten van voedzamere maaltijden ondersteunt de ontgifting van ons lichaam. Probeer je dagelijkse voedselinname zo divers mogelijk te maken. Dan voorzie je jouw lichaam van zoveel mogelijk voedingsstoffen het nodig heeft om alle belangrijke taken uit te voeren, waaronder ontgifting. Het bevordert de chemische processen, en deze processen verwijderen gifstoffen uit het lichaam. Vitamine C is een krachtige antioxidant en ondersteunt de lever: het orgaan dat verantwoordelijk is voor het verwerken van gifstoffen.

Omega-3 vetzuren

Door de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, bevorder je de ontgifting van je lichaam. Voedingsstoffen die we vaak missen zijn omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel voor het vergemakkelijken van processen in het lichaam. Ons lichaam kan deze vetzuren zelf niet aanmaken, daarom is het belangrijk om extra bewust te zijn van de inname van supplementen en voeding waar de vetzuren juist wél in zitten.

Maak er een gewoonte van

Door een gewoonte te maken van deze kleine veranderingen, help je jouw lichaam met het opruimen van gifstoffen en merk je snel verandering in je lichaam. Begin de dag standaard met een extra glas water, en drink nog een extra glas net voordat je gaat slapen. Zet extra supplementen bij je tandenborstel zodat je ze niet zo snel vergeet. Het lichaam ontgiften is belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden, je energiek te voelen en de processen in je lichaam optimaal te houden.

Vorig artikel Volgend artikel