Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Voel Je Fit Met Leverreiniging Door Voeding En Sappen!

Voel Je Fit Met Leverreiniging Door Voeding En Sappen!

Wist je dat je lever één van de meest hardwerkende organen in je lichaam is? De lever zorgt namelijk voor het verwerken en afvoeren van gifstoffen uit je bloed. Alle reden dus om goed voor dit orgaan te zorgen. Een leverreiniging door middel van een sapjeskuur is daarom een dikke aanrader. In deze blog lees je waarom!

DE FUNCTIES VAN JE LEVER

De lever is een belangrijk orgaan dat een aantal vitale functies in je lichaam vervult. Zo reinigt het je bloed en breekt het toxische stoffen in je bloed af. Ook helpt het orgaan bij het opslaan van energie, de regulatie van je bloedsuikerspiegel en het gehalte cholesterol in je lijf. 


En alsof dat nog niet genoeg is, werkt het orgaan samen met je galblaas en darmen aan je spijsvertering. De lever produceert namelijk gal, dit is essentieel voor het afbreken en verwerken van vetten. Ook helpt het om vitamines en mineralen op te slaan. Wist je dat de lever na je huid het grootste orgaan in je lichaam vormt?

WAAROM JE LEVER ONTVETTEN?

Je ziet: de lever is bij veel vitale lichaamsprocessen betrokken. Daarom kan dit orgaan bij slecht functioneren leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Bij onvoldoende ontgifting kunnen er te veel gifstoffen ophopen in je lijf. 


Een slecht functionerende lever kan leiden tot verschillende aandoeningen, zoals levercirrose, hepatitis, levertumor en leververvetting. Dit kan weer leiden tot klachten zoals vermoeidheid en geelzucht. 


Gelukkig kun je bepaalde gezondheidsklachten voorkomen door je lever met regelmaat te ontgiften en ontvetten. Dit draagt bij aan je algehele gezondheid en zorgt ervoor dat je weer lekkerder in je vel zit.

JE LEVER ONTGIFTEN DOE JE ZO

Leverreiniging kan op verschillende manieren. Het eten van bepaalde voedingsmiddelen met ontgiftende eigenschappen. Met een detox kuur drink je sapjes die de gezondheid van het orgaan ondersteunen. Daarnaast kun je ook supplementen innemen om de leverfunctie te versterken. Denk aan een supplement met mariadistel of paardenbloemwortel. 

Voeding

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die een positief effect hebben en ontgiftend werken voor je lever. Groene bladgroenten vormen de meest ontgiftende producten, vooral boerenkool, spinazie, rucola, collard groenten, raapstelen en snijbiet werken fantastisch voor je lever. De hoeveelheid vezels en antioxidanten in deze groenten helpen om vrije radicalen te bestrijden. Dit zijn giftige stoffen, die je lichaamscellen aanvallen en beschadigen door oxidatie. Antioxidanten in groene bladgroenten neutraliseren deze vrije radicalen. Ook helpen de groenten bij het uitscheiden van gifstoffen en gal. 


Ook kruisbloemige groenten, zoals broccoli, bloemkool, kolen, spruiten en boerenkool bevatten veel vezels en voedingsstoffen die een positief effect geven. Zo verhoogt de inname van kruisbloemige groente het aantal enzymen in je lichaam, dat helpt om natuurlijke gifstoffen in de lever af te breken. Daarnaast stimuleren deze groenten de productie van het antioxidant glutathion. 


Tot slot kunnen bessen en citrusvruchten de leverfunctie ondersteunen, doordat ze bijdragen aan de versnelde afgifte van gal aan je darmen. Eet daarom regelmatig een handje bessen of geniet van citrusvruchten, zoals sinaasappels en grapefruit. 

Sapkuur

Wil je de lever een heuse oppepper geven en flink ontvetten? Kies dan naast het eten van leverondersteunende voedingsmiddelen ook voor een sapkuur. Een sapkuur is een van de meest effectieve manieren voor het ontgiften en ontvetten van de lever. 


Groen sap en bietensap zijn voorbeelden van drankjes met goede eigenschappen voor je lever. Een driedaagsevijfdaagse of zevendaagse detoxkuur bevat allerlei heerlijke sappen met ontgiftende werking. Tijdens deze periode vervang je alle maaltijden door verse groente- en fruitsappen, waardoor je lichaam de kans krijgt om gifstoffen en andere afvalstoffen af te voeren.


De detoxsappen worden gemaakt van biologische groenten, fruit en verse kruiden die je hele lichaam reinigen en voeden. Zo profiteert niet alleen je lever van een goede reiniging, maar geef je het hele lichaam een lekkere boost. 


START METEEN MET LEVERREINIGING

Nu je hebt gezien dat de lever is betrokken bij ontzettend veel vitale lichaamsfuncties, weet je waarom het belangrijk is om dit orgaan goed te verzorgen. Regelmatige leverreiniging door middel van bevorderende voeding en sappen helpt je hierbij. Wil je direct starten met een detox sapkuur? Dan raden we een driedaagse, vijfdaagse of zevendaagse kuur met verse groente- en fruitsappen aan. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, we vertellen je er graag alles over.

Vorig artikel Volgend artikel