100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Heb Je Een Leverreiniging Nodig? Hier Zijn 5 Manieren Om Op Natuurlijke Wijze Te Ontgiften

Heb Je Een Leverreiniging Nodig? Hier Zijn 5 Manieren Om Op Natuurlijke Wijze Te Ontgiften
Heb Je Een Leverreiniging Nodig? Hier Zijn 5 Manieren Om Op Natuurlijke Wijze Te Ontgiften

Heb Je Een Leverreiniging Nodig? Hier Zijn 5 Manieren Om Op Natuurlijke Wijze Te Ontgiften

Wist je dat je lever een onmisbaar orgaan in je lichaam is? De lever speelt een grote en belangrijke rol bij de aanmaak en omzetting van eiwitten, vitamines en stoffen die het stollen van het bloed mogelijk maken. Dat is niet alles. De lever speelt ook een belangrijke rol bij de opbouw, opslag en afbraak van energierijke stoffen en het verwerken van gifstoffen in het lichaam. Leverreiniging wordt ook wel een leverontgifting of leverspoeling genoemd. Met een lever detox geef je een bewuste reset van het natuurlijke ontgiftingsproces van de lever. Een effectieve reiniging van de lever geeft ondersteuning aan het vermogen van de lever en verwijdert ongewenste gifstoffen. Dit trok onze aandacht en hier wilden we graag meer informatie over weten. We delen dit daarom graag met je in deze blog.

KAN JOUW LEVER EXTRA ONDERSTEUNING GEBRUIKEN?

Zit je minder lekker in je vel, heb je minder energie of voel je je simpelweg niet meer zo vitaal als eerst? Dan kan een lever detox daar waarschijnlijk goed bij helpen. Hier zijn een aantal symptomen die aangeven dat het tijd is om je lichaam te ontgiften:


  • Het (steeds vaker) snakken naar suiker

  • Weinig energie, je voelt dat je meer energie nodig hebt

  • Je huid straalt minder of voelt zelfs geïrriteerd aan

  • Stemmingswisselingen

  • Gewichtsveranderingen en een minder gezond gevoel

  • Geen regelmatige stoelgang en een opgeblazen gevoel

  • Stress en angstige gevoelens komen steeds vaker om de hoek kijken

  • Je drinkt veel alcohol, meer dan gemiddeld

EEN LEVERREINIGING IN 5 STAPPEN DOE JE ZO

Deze eenvoudige, veilige en effectieve manieren ondersteunen je lever met de werkzaamheden en helpen met het verbeteren van je algemene gezondheid. Zo doe jij een lever detox:

Kies een lever- en darmvriendelijk dieet

Een lever- en darmvriendelijk dieet is helemaal niet moeilijk. Een gebalanceerd, plantrijk dieet bevordert een gezonde lichaamssamenstelling. Diverse voedingsstoffen en fytonutriënten ondersteunen de lever- en darmgezondheid, denk aan amandelen, pinda’s, zalm, avocado, bessen, bieten en groene thee. Een voedingsrijk dieet tijdens een lever detox is dé perfecte oplossing volgens voedingsexperts.

Intermittent fasting

Intermittent fasting betekent simpelweg onderbroken vasten. Tijdens intermittent fasting wordt niet bepaald wat je wel of niet mag eten, maar wanneer en hoe lang je eet. Met deze vorm van vasten herstel je onder andere je lichaamscellen, verminder je jezelf van oxidatieve stress en inflammatie en vergroot je het uithoudingsvermogen. Intermittent fasting is de perfecte lever detox dus.

Gebruik supplementen die de lever ondersteunen

Tijdens een lever detox is het belangrijk om supplementen te nemen. Denk aan vitamine C en E, NAC (N-acetyl-L-cysteïne), selenium, chlorella, mariadistel, glutathion en kurkuma. Onze Die Hard Green Juice zit boordevol met bladgroenten, broccoli, komkommer en wortel. Deze juice bevat onder andere vitamine C en chlorella en is perfect als je graag je lever wilt ontgiften.

Sporten = zweten

Zweten is een goede manier om de lever te helpen en ondersteunen met het ontgiften van het lichaam. Met zweten verwijder je op een eenvoudige manier gifstoffen die in het lichaam aanwezig zijn.

Zorg goed voor jezelf

Veel stress heeft een negatieve invloed op je algemene gezondheid, ook voor je lever. Verbeter zowel je mentale als fysieke welzijn en pak stress aan. Neem gezonde gewoonten aan en stimuleer rust in je leven.

Vorige artikel Volgende artikel