Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Recepten

 
Rawfood Dessert: Kokos & Blauwe Spirulina Cheesecake

Rawfood Dessert: Kokos & Blauwe Spirulina Cheesecake

Deze kokos frambozen blauwe spirulina cheesecake is een heerlijke vegan, rauwe en glutenvrij dessert! De mini-cheesecake is geschikt voor 4 tot 6 porties en vereist geen oven. 


De mooie blauwe kleur van de cheesecake is afkomstig van blauw spirulina poeder. Dit poeder is afkomstig van blauwgroene algen en is zeer rijk aan eiwitten, vitamines, mineralen, carotenoïden en antioxidanten, wat het een heuse superfood maakt! Vandaar dat het ook een van de hoofdingrediënten is van onze ‘Blue Protection Shot 51’. Deze 100% natuurlijke kleurstof is zeer mild van smaak, bijna smaakloos. Perfect voor het kleuren van taarten, smoothies, lattes, noedels, rijst en meer. Sapvasten of een detox kuur nemen kan dus ook op een andere manier!

Ingrediënten

  • 80 g amandelen, geroosterd
  • 20 g havermout, gemalen
  • 70 g dadels
  • 6  el ahoornsiroop
  • sap van 1 limoen
  • 130 g volle kokosmelk uit blik
  • 260 g cashew
  • 20 g  geraspte kokos
  • 15 g frambozen, gedroogd
  • 100 g frambozen, vers
  • 1 theelepel Spirulina, blauw poeder

Bereidingswijze

  1. Laat de cashewnoten minimaal 4 uur van tevoren in water weken, voeg na 2 uur ook de dadels toe. 
  2. Bekleed de bakvorm (10 x 12 cm) met bakpapier. 
  3. Doe vervolgens de geroosterde amandelen samen met de gemalen havermout en de dadels (zorg dat deze goed zijn uitgelekt) in de keukenmachine en verwerk ze tot het mengsel aan elkaar plakt. Zodra alles goed is gemixt en het mengsel mooi en plakkerig is, kan je het mengsel over de bodem verspreiden. Maak een lepel een beetje nat en gebruik de achterkant om het mengsel mooi en gelijkmatig te verspreiden. Plaats vervolgens de bodem in de koelkast. 
  4. Giet de cashewnoten af en doe ze in een blender. Voeg de kokosroom, agave, citroensap en kokosolie toe en mix op hoge snelheid tot het mengsel romig wordt. Verdeel het beslag vervolgens over twee kommen. Zet één kom voor nu aan de kant en ga verder met de andere kom. 
  5. Voeg de geraspte kokos toe aan de kom en mix het kort opnieuw tot alles goed door elkaar is gemixt. Spatel vervolgens voorzichtig de verse en de gedroogde frambozen door de mix heen met een spatel. Giet de vulling over de bodem en plaats de cake in de koelkast.
  6. Neem de rest van het beslag, voeg de blauw spirulina-poeder toe en mix kort tot je de gewenste kleur hebt bereikt. Giet het mengsel over de taart heen en plaats de taart vervolgens 4 tot 5 uur in de koelkast voordat je het serveert.
Vorig artikel Volgend artikel