Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Recepten

 
Recept Knolselderij Pappardelle Met Spinazie En Aardbeien

Recept Knolselderij Pappardelle Met Spinazie En Aardbeien

Net zoals bij onze mentale gezondheid speelt goede voeding ook een belangrijke rol bij het onderhouden van onze lichamelijke gezondheid. Zo is het hoofdingrediënt van deze pappardelle, knolselderij,  een bron van vitamine K, vitamine B6 en fosfor. Deze misschien niet zo ‘sexy’ groente bevat vitamines en vezels die helpen om de bloedvaten schoon te houden. Dit knolselderij pappardelle recept met spinazie en aardbeien is niet alleen heel erg lekker, maar ook hartstikke gezond. Sapvasten of een detox kuur nemen kan ook met een gezonde maaltijd!

Ingrediënten

  • 1 eetl. komijnzaadjes
  • 1 citroen, gehalveerd
  • 450 gr knolselderij
  • 70 gr rauwe hele amandelen, geroosterd
  • pitten van 1 middelgrote granaatappel
  • verse aardbeien
  • een handje verse spinazie
  • 1 avocado
  • 1 theel. pure ahorn-of agavesiroop
  • snufje zeezout

Bereidingswijze

  1. Rooster de komijnzaadjes 2-3 minuten in een droge koekenpan tot ze lekker ruiken. Haal ze daarna uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Pers een van de citroen helften uit boven een middelgrote kom koud water. Schil vervolgens de knoestige schil van de knolselderij en probeer niet te veel van het vruchtvlees weg te snijden. Snijd de knolselderij horizontaal in 1 centimeter dikke plakken. Snijd deze plakken met een mandoline in flinterdunne linten. Doe vervolgens de linten in het citroenwater om te voorkomen dat ze verkleuren.
  3. Hak de amandelen en de peterselie grof en doe ze in een grote kom. Voeg de granaatappelpitten en komijnzaadjes toe. Laat vervolgens de knolselderijlinten uitlekken en doe ze ook in de kom.
  4. Was de aardbeien en voeg ze samen met de spinazie toe aan de kom. Schil en ontpit de avocado en voeg deze vervolgens ook toe aan de kom met de rest van de ingrediënten.
  5. Pers de overgebleven halve citroen uit en doe 1 eetlepel van het sap in een apart kommetje. Klop daarna de olijfolie, de ahornsiroop, het oranjebloesemwater en het zout erdoor.
  6. Giet vervolgens de dressing over de salade. Hussel de salade, breng hem zo nodig op smaak met extra zeezout en serveer de knolselderij pappardelle!


Serveertip: Drink een Slimfit Fusion of Die Hard Green bij de knolselderij pappardelle.

Vorig artikel Volgend artikel