100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

De TikTok Trend ‘Internal Shower’ Drink: Is Het Echt Zo Gezond?

De TikTok Trend ‘Internal Shower’ Drink: Is Het Echt Zo Gezond?
De TikTok Trend ‘Internal Shower’ Drink: Is Het Echt Zo Gezond?

De TikTok Trend ‘Internal Shower’ Drink: Is Het Echt Zo Gezond?

Het ‘internal shower’ drankje is dé TikTok trend van dit moment. Mensen kunnen niet stoppen met praten over de voordelen van dit detox drankje. Video’s met de hashtag #internalshower hebben meer dan vijftig miljoen views op TikTok. Maar waarom is het zo’n populaire detox drank en werkt het echt? En kun je niet beter op andere manieren je lichaam detoxen? Superfoodguru heeft het voor je uitgezocht.

WAT IS DE ‘INTERNAL SHOWER’ DRINK?

Men zegt dat het ‘internal shower’ drankje, gemaakt van water, chiazaad en citroensap, een opgeblazen gevoel vermindert en de ontgiftingsprocessen in je lijf stimuleert. Het is dus een detox drankje om je lijf te resetten. Maar wat doen de afzonderlijke ingrediënten voor je lichaam en waarom is de ‘internal shower’ drink zo gezond?

Chiazaad

Chiazaden zijn een geweldige bron van oplosbare vezels – ze absorberen vloeistof in gerechten en in de darmen. Oplosbare vezels helpen de spijsvertering vertragen en het cholesterol in het bloed te reguleren. Ook heb je het gevoel dat je sneller vol zit na het eten van chiazaad.

Citroensap

De ‘internal shower’ drink bevat een halve citroen. Het drinken van citroensap heeft oneindig veel voordelen: het reinigt je lichaam en het reguleert de glucoseconcentraties in je bloed. Waarom citroensap goed is voor je huid, lees je hier.

Water

Het belang van water spreekt eigenlijk voor zich. Toch onderschatten we vaak waarom water onmisbaar is voor de reiniging van ons lichaam. Het spoelt ongewenste gifstoffen zoals zweet, urine en poep weg.

RECEPT INTERNAL SHOWER

Het recept van de ‘internal shower’ is niet moeilijk en daarom gemakkelijk zelf te maken van water, citroensap en chiazaad. Je neemt een glas water, voegt er 2 eetlepels chiazaad en het sap van een halve citroen aan toe, en roert het goed door elkaar. Laat het recept vervolgens 10 minuten staan. Er ontstaat vervolgens een gelachtig drankje doordat het chiazaad al het water opneemt. Je kunt vervolgens genieten van het voedzame en rijke drankje! Pas wel op met chiazaad – te veel van deze superfood kan namelijk juist zorgen voor een opgeblazen gevoel. Wil je liever geen slijmerig substantie drinken? Chiazaad is ook gemakkelijke te verwerken in ander eten. Zo kun je wel profiteren van de voordelen van deze superfood.

DE PERFECTE DETOX DRANK

De internal shower drink is gezond, maar het is geen quick fix voor als je je lichaam daadwerkelijk wilt ontgiften. De internal shower drink is eerder een goede aanvulling op een gezonde leefstijl. Ben je op zoek naar een intensieve en krachtige ontgifting? Probeer dan de sapkuren van Superfoodguru. Onze cold pressed juices zijn ultraverse sappen, samengesteld uit de beste recepten vol met biologische groenten, fruit en superfoods. Je kunt kiezen voor een snelle detox kuur van 3 dagen, maar ook voor een intensieve reiniging van 5 of 7 dagen. Bekijk ze hier. En onthoud: eigenlijk zijn alle inspanningen om het lichaam te ontgiften een goed idee – trendy of niet!

Vorige artikel Volgende artikel