100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

9 Natuurlijke Manieren Om Je Immuunsysteem Te Boosten

9 Natuurlijke Manieren Om Je Immuunsysteem Te Boosten

Wil je eens een gevarieerder dieet proberen? Het eten van een (meer) plant-based dieet is een van de beste manieren om je immuunsysteem te versterken —als je je lichaam wilt beschermen tegen virussen, is het belangrijk dat we het immuunsysteem trainen om zijn werk goed te doen. We onderzoeken 9 natuurlijke manieren om je immuunsysteem te boosten:

1. Neem dagelijks deze krachtige formule - het is gegarandeerd niet alleen goed voor het stimuleren van de stofwisseling, maar ook voor het verbeteren van de immuniteit.

Zink: Met de opkomst van plantaardige diëten is het geen verrassing dat mensen nu ook hun voordeel doen met zink. Plantaardige voeding zoals peulvruchten en granen voorzien je lichaam van natuurlijke bronnen van dit essentiële mineraal. Velen kiezen echter voor een supplement als ze niet genoeg binnenkrijgen via de voeding of als er bepaalde situaties zijn die extra inname vereisen, zoals zwangere vrouwen die meer dan normaal nodig hebben vanwege hun groeiende baby in deze periode.

Vitamine D: is de vitamine van de zon! Je kunt een kleine hoeveelheid binnenkrijgen via voedsel of via zonlicht, maar veel volwassenen brengen niet genoeg tijd buiten om van deze voordelen te profiteren. Dit gebrek leidt ertoe dat er een zwak immuunsysteem kan ontstaan, wat op den duur nadelig kan zijn voor je gezondheid. Minstens 30 minuten in de zon en een vitamine D supplement nemen.

Vitamine C is een krachtige vitamine voor de dagelijkse immuniteit en een antioxidant die onze cellen helpt beschermen tegen vrije radicalen. Bovendien is het nodig om antilichamen te produceren die helpen infecties te bestrijden. Een gebrek aan voldoende hoeveelheden vitamine C wordt in verband gebracht met een lager immuunsysteem en een verminderde weerstand tegen ziekten of andere infecties, doordat het natuurlijke afweersysteem van het lichaam wordt verzwakt.

2. Neem een probioticum met een breed spectrum

Een van de beste manieren om je immuniteit te versterken is door te beginnen waar de meeste van onze immuuncellen zich bevinden: in en rond de spijsvertering. De darm heeft een speciale rol, omdat het de plek is waar 80% (!) van alle in ons verborgen bacteriën zich ophouden en zij bepalen ook wat er in het spel komt als vriend of vijand voor dit lichaamsdeel. Door de goede bacteriën een boost te geven, help je jezelf met een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen.

Wanneer je op zoek bent naar het perfecte probioticum, kun je kijken naar producten met 30 miljard of meer kolonievormende eenheden (totaal). Dit zijn levende organismen en het loont de moeite om iets meer uit te geven aan merken van hoge kwaliteit, zodat ze langer meegaan. Gefermenteerde groenten en zuivelproducten, zoals zuurkool, natuurlijk gefermenteerde augurken, kefir, kimchi, tempé en natto miso bijvoorbeeld, kunnen ook gunstige bacteriën in de darm voeden door prebiotica te leveren die de ontwikkeling stimuleren.

3. Het is altijd een goed idee om voorzichtig te zijn met het nemen van medicijnen.

Probeer ze waar mogelijk niet te gebruiken tenzij je het effect nu nodig hebt of een verwonding hebt opgelopen die het gebruik ervan noodzakelijk maakt voor je overleving of genezing. Het microbioom van de darm is een complex ecosysteem dat tijd nodig heeft om te genezen. Als antibiotica worden voorgeschreven, wil je misschien andere opties onderzoeken. Het kan namelijk drie maanden of langer duren voordat deze medicijnen een gunstige invloed hebben op ons natuurlijke evenwicht, dus praat met je arts over eventuele alternatieven.

Beperk pijnstillers zoals ibuprofen en andere NSAID's (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen) om resistente darmmicroben te voorkomen.

4. Onderzoek paddenstoelen

Paddenstoelen worden al millennia lang gebruikt als natuurlijke behandeling, omdat ze enkele van de krachtigste immuunversterkende, antivirale en kankerbestrijdende chemicaliën bevatten die bekend zijn. Overleg met je arts voordat je ze thuis gebruikt.

Reishi is een krachtige antivirale en kankerbestrijdende paddenstoel die op verschillende manieren kan worden geconsumeerd. Hij wordt het best gebruikt als extract of capsule, maar er kan ook heerlijke thee van worden gemaakt.

Shiitake paddenstoelen zijn een heerlijk en gemakkelijk te vinden ingrediënt in de supermarkt. Ze bevatten stoffen die betaglucanen worden genoemd, die ons immuunsysteem stimuleren en onze witte bloedcellen versterken.

Maitake paddenstoelen: Deze verrukkelijke paddenstoelen zijn niet alleen heerlijk, maar ze stimuleren ook het vermogen van onze immuuncellen om ziektekiemen te vernietigen.

Paddenstoelsupplementen zijn een van de meest veelzijdige en nuttige kruiden op de planeet. Ze kunnen worden gebruikt om je gezondheid te verbeteren, ziektes te bestrijden en te voorkomen dat je honger krijgt. Paddenstoelen zijn er zowel in capsule- als in tinctuurvorm, zodat je ze op elk moment kunt innemen.

5. Maak gebruik van de kracht van de zon

Het belang van zonlicht voor onze gezondheid kan niet genoeg worden benadrukt. Volgens wetenschappers is er een omgekeerd evenredig verband tussen het vitamine D-gehalte en de incidentie en intensiteit van infecties en auto-immuunziekten zoals lupus en reumatoïde artritis - Dit is allemaal te danken aan de goede bacteriën die op je huid leven, waaronder bacteriën en gist. De zon is een geweldige bron van natuurlijke vitamine D, en lage niveaus zijn in verband gebracht met een verminderde immuniteit. Als mensen niet genoeg zonlicht op hun huid krijgen, tonen studies een verhoogd aantal infecties en auto-immuunziekten aan.

6. Gebruik natuurlijke antimicrobiële ingrediënten om infecties te weren

Knoflook: Knoflook is een krachtig natuurlijk wapen tegen infecties. Het actieve ingrediënt van knoflook, allicine, is effectief bij de behandeling van ernstige maag-darmstoornissen zoals SIBO en parasieten en houdt gist op afstand. Begin met het dagelijks innemen van een teentje knoflook of het gebruik van knoflooksupplementen om de beste resultaten te krijgen.

Oregano olie: wordt al heel lang gebruikt en is antibacterieel, antiviraal, antischimmel. Het kan ook plaatselijk worden toegepast om antibiotica-resistente Staphylococcus aureus huidinfecties (MRSA) te behandelen, maar kan ook inwendig worden ingenomen voor gistproblemen.

7. Sporten

Regelmatige lichaamsbeweging blijkt zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid te verbeteren. De meest in het oog springende voordelen zijn een afname van de risicofactoren hartziekten, depressie en gewichtstoename (of obesitas), maar regelmatige lichaamsbeweging kan ook je immuunsysteem verbeteren door het stimuleren van antilichamen via een verhoogde productie van rode bloedcellen.- wat betekent dat je je tijdens het griepseizoen misschien minder zwak zult voelen.

8. Slaap

Er is een significant verband tussen slaap en het immuunsysteem. Slaaptekort activeert de ontstekingsreactie van het immuunsysteem, wat kan resulteren in minder efficiënte vaccins en een verminderde T-celactiviteit bij mensen die niet genoeg slapen (en dus een lager beschermend vermogen hebben). Probeer 's avonds laat rustig aan te doen.

9. Stress onder controle

Wanneer we angstig zijn, geeft ons lichaam cortisol af, dat voorkomt dat witte bloedcellen groeien en dat berichten terugstuurt naar organen. Bovendien geeft je lichaam bij stress minder van dit kritische antilichaam af dat secretorisch IgA wordt genoemd en dat zowel in je luchtwegen als bij de vertering van voedsel kan worden aangetroffen. - wat betekent dat ze zich niet beter tegen binnendringende ziekteverwekkers kunnen verdedigen dan voorheen. Gelukkig is er een oplossing: meditatiestudies hebben aangetoond dat zelfs korte cursussen de niveaus van deze antilichamen aanzienlijk verhogen en bovendien de algemene immuniteit verbeteren.

Vorige artikel Volgende artikel