Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Hoe Word Je Gezond Ouder? 5 Tips Voor Een Succesvolle Aanpak

Hoe Word Je Gezond Ouder? 5 Tips Voor Een Succesvolle Aanpak

Leeftijd is maar een getal. Deze uitspraak heb je vast en zeker weleens gehoord. Zowel geestelijk als ook lichamelijk, je bent zo jong als je je voelt. Toch willen we allemaal gezond ouder worden, toch? Zo’n laag mogelijk risico op ouderdomsziekten, je zo vitaal mogelijk voelen en zo lang mogelijk thuis blijven wonen, is waar we uiteindelijk allemaal voor gaan. De 5 tips die wij geven om gezond ouder te worden, hebben ook een positieve impact op je algehele gezondheid. Kijk maar mee.

TIP 1: RELAX EN ONTSPAN

Met goede gezonde keuzes vergroot je de kans op gezond ouder worden. Wist je dat ontspannen een gezonde keuze is? Genoeg ontspannen is namelijk een must om vitaal ouder te worden. Als je jezelf namelijk genoeg rust geeft, voorkom je langdurige stress. Doe dingen die je leuk vindt om te doen, plan niet te veel dingen op dezelfde dag en zorg voor genoeg tijd om de dingen die je wilt doen, ook echt te doen. Zo geef je jezelf rust, kun je ontspannen en houd je het stressniveau zo laag mogelijk.

TIP 2: GEVARIEERD EN GEZOND ETEN

Hoe ouder je wordt, hoe langzamer je stofwisseling wordt. Het gevolg? Je verbrandt minder snel calorieën en komt sneller aan. Door gevarieerd en gezond te blijven eten blijf je jouw lichaam voorzien van de benodigde voedingsstoffen en kun je gezond ouder worden. Eet veel groente, fruit, volkorenbrood en vermijd te veel suiker. Daarnaast kan het geen kwaad om extra vitamine D supplementen in te nemen. Vitamine D tekort kan zorgen voor botontkalking en spierzwakte, en dit willen we juist voorkomen. Wist je dat goede hydratatie ook essentieel is om gezond ouder te worden? Water drinken is ontzettend belangrijk voor iedereen, niet alleen als je ouder bent. Het advies is om minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Het hydrateren van je lichaam is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in je lichaam. Maar ook het transport van voedings- en afvalstoffen en het regelen van de lichaamstemperatuur komen hierbij kijken.

TIP 3: BLIJF BEWEGEN

Hoe verleidelijk het ook is om heel de dag op de bank te hangen, bewegen is super gezond en houdt je fit. Door elke dag een heerlijke wandeling te maken van een klein half uurtje kom je al aan het beweegadvies voor volwassenen. Wist je dat je 40% van je kracht kunt terugkrijgen door op latere leeftijd te bewegen? Trek de wandelschoenen maar aan!

TIP 4: ANTI-AGING SUPPLEMENTEN

Supplementen tegen veroudering zijn er tegenwoordig in overvloed. Door je dagelijkse voeding aan te vullen met vitamines en mineralen, ondersteun je niet alleen je lichaam, maar ook je huid. Of wat dacht je van een anti-age dieet? Een anti-age dieet voorkomt of verbetert onder andere overgewicht, diabetes, hart- en vaatziekten, rimpels en ga zo maar door. Precies wat je nodig hebt om gezond oud te worden.

Begin de dag met een Burning Rescue Shot

Een van de meest populaire anti-aging supplementen is kurkuma. Onze Burning Rescue Shot bevat kurkuma en gember en is de perfecte shot voor wanneer je gezond ouder wilt worden. Wat ons betreft het perfecte anti aging supplement waar je de dag goed mee begint. Deze pittige opkikker bevat naast kurkuma en gember ook limoen, citroen en zwarte peper.

TIP 5: ZORG VOOR GENOEG SLAAP

Gezond ouder worden doe je ook door genoeg te slapen. Door voldoende en goed te slapen verlaag je de kans op chronische stress en vermoeidheid. Je bent fit en uitgerust als je wakker wordt en staat met een glimlach op. Onze tip: ga op vaste tijden slapen, zodat je een gezond slaapritme hebt.

Vorig artikel Volgend artikel