100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Het Brein In Je Buik: Darmflora En Geluk

Het Brein In Je Buik: Darmflora En Geluk
Het Brein In Je Buik: Darmflora En Geluk

Het Brein In Je Buik: Darmflora En Geluk

Je darmkanaal is de thuisbasis van ongeveer 39 biljoen (!) microben. Met de juiste voeding kun je een positieve invloed uitoefenen op je mentale welzijn: het geluk en de kalmte in je leven. Hoe staat je brein in contact met je geluk? Superfoodguru heeft uitgezocht hoe stralend geluk in de buik begint, en wat het brein in je buik is. Benieuwd hoe jouw voeding invloed heeft op hoe jij je voelt? Ontdek het hier.

GOEDE ZORG VOOR JE DARMFLORA IS MEER KALMTE EN GELUK

De 39 biljoen microben in je darmflora beïnvloeden je brein. Je brein staat direct in contact met je darmen, wat ervoor zorgt dat je met voeding je mentale welzijn beïnvloedt. Je darmen zijn dus eigenlijk het brein van je buik. In je darmen (en zenuwstelsel) bevindt zich het gelukshormoon serotonine. Experts hebben aangetoond dat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de samenstelling van je darmflora direct effect heeft op de hoeveelheid serotonine in je lijf. Wanneer de darmflora goed is, produceren onze neurotransmitters namelijk veel dopamine en serotonine. Dit zijn beide belangrijke spelers bij het opwekken van gevoelens als geluk en beloning.

VOEDEND OP WEG NAAR VREUGDE

Maar hoe houden zorg je goed voor het brein in je buik en hoe houd je het darmflora gezond en in balans? Dat is veel eenvoudiger dan dat het lijkt. De sleutel tot een gezonde darmflora is plantaardig eten. Plantaardig eten zorgt namelijk voor een brede variatie aan voedingsstoffen. Daarnaast zijn je darmen gek op vezels, gezonde vetten en eiwitten. Gezonde eiwitten zijn de bouwstenen van onze hormonen en eiwitten geven een lang verzadigd gevoel, waardoor je minder snel gaat snoepen. Eiwitten zorgen ook voor een energieboost. Wie wordt er niet blij van veel energie?


Als het brein in je buik blij is, ben jij dat ook, want als de darmflora niet optimaal is, verslechtert onze mentale gezondheid, wat kan zorgen voor angst en depressie. Vezelarm, suikerrijk voedsel verslechtert het humeur en is ineffectief. Door gevarieerd en plantaardig te blijven eten, krijgen de darmbacteriën de voeding die ze nodig hebben om je lichaam optimaal te laten werken. Je voelt je gezond én opgewekt.

MINERALEN HEBBEN INVLOED OP JE STEMMING

Magnesium en zink zijn belangrijke mineralen die bijdragen aan het geluksgevoel. Ook verbeteren ze je stemming en geven ze rust en energie. De bacteriën in je darmkanaal hebben invloed op deze mineralen. Zorg er dus voor dat je voldoende mineralen binnenkrijgt om het brein in je buik tevreden te houden. Het geluk ligt in je eigen handen.

Ga op zoek naar de perfecte probioticum

Wanneer we over het brein in je buik praten, praten we ook over probiotica. Probiotica, gezonde darmbacteriën, hebben het vermogen om het evenwicht van de microben te herstellen en zijn daarom onmisbaar voor de darmflora. Probiotica zijn verantwoordelijk voor het aanvullen van de gunstige bacteriën in je darmen en het bestrijden van ongunstige bacteriën. Dit zorgt ervoor dat je darmen in balans zijn, wat een goed humeur geeft. Onderzoekers hebben zelfs aangetoond dat verschillende bacteriën serotonine kunnen produceren. Door dagelijks probiotica te eten, houd je je darmflora in evenwicht en heb je een gezonde lifestyle. Deze bacteriën zitten in zuurkool, kimchi, yoghurt en ga zo maar door. Het resultaat van voldoende probiotica in je voeding? Je voelt je een stuk gelukkiger en kalmer.

GEEF JE LICHAAM EEN OPPEPPER MET EEN DETOXKUUR

Een detoxkuur is een goede manier om jouw lichaam een oppepper te geven en jouw darmen te ondersteunen. Dit doe je met de detoxkuren van Superfoodguru. We hebben samengestelde pakketten voor een detox kuur van drievijf of zeven dagen. Kies het pakket dat het beste bij jou past en start je weg naar een optimale darmgezondheid!

Vorige artikel Volgende artikel