Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 
Helende Kruiden Voor Vrouwen: Van Baarmoeder Tot Zwangerschap

Helende Kruiden Voor Vrouwen: Van Baarmoeder Tot Zwangerschap

Eet je al veel groenten en fruit om zo gezond mogelijk te zijn? Dan kun je dat effectversterken met kruiden. Verschillende medicinale planten uit allerlei werelddelen kunnen jemet ‘vrouwenzaken’ helpen. Denk aan het verminderen van problemen met PMS of dedisbalans van je hormonen als je in de overgang bent of gaat.


Om het je makkelijk te maken, hebben we een overzicht gemaakt met enkele belangrijkekruidensoorten die een speciaal effect hebben op het vrouwenlichaam. Maar let wel opvoordat je flink aan de kruidenthee gaat. Bij sommige aandoeningen of als je zwanger bent,kun je beter eerst medisch advies inwinnen. Kruiden kunnen namelijk een sterke werkinghebben en daardoor bij verkeerd gebruik de gezondheid nadelig beïnvloeden.

Brandnetel

Brandnetels zijn niet de meest favoriete plant in de tuin. De reden: ze kunnen gemeen pijndoen. Maar het zijn ook echte krachtpatsers als het op vitamines en mineralen aankomt. Wilje je baarmoeder helpen met de cyclus, vruchtbaarheid of nadat je kindje is geboren? Danzijn brandnetels het juiste kruid om te gebruiken.

Rode klaver

Nog een plantje dat rijk aan vitamines en mineralen is, is rode klaver. Dit kruid helpt vrouwenin de overgang. Heb je dus last van stemmingswisselingen, nachtelijk zweten of opvliegers?Dan zouden deze klachten kunnen verminderen met behulp van rode klaver.

Monnikspeper

Dit plantje heeft mogelijk een positieve uitwerking op je vruchtbaarheid. Bovendien kan het helpen om een miskraam te voorkomen en de melkproductie na de bevalling te stimuleren. Verder heeft monnikspeper nog een fijne eigenschap: het is goed voor je geheugen.

Shatavari

Helemaal uit India komt de shatavari. Deze plant is familie van de asperges en heeft eenrustgevende werking. De Ayurvedische heelkunde gebruikt dit kruid al eeuwenlang voorvrouwen in allerlei levensfasen: om vruchtbaarder te worden, bij menstruatieproblemen enhet tegengaan van opvliegers bij de start van de menopauze. De shatavari blinkt dus uit inveelzijdigheid.

Frambozenblad

Frambozen zijn heerlijke en gezonde vruchtjes, maar ook de blaadjes van de plant zijnvoedzaam. Bovendien zou het de pijn bij bijvoorbeeld de menstruatie en bevalling kunnenverlichten. Verder zou frambozenblad het verloop van zwangerschappen kunnen verbeteren.

Moringa

Dit kruid heeft meer vitamine C dan sinaasappels. Ook verslaat het de banaan als het opkalium aankomt. Met nog een reeks aan vitamines, is dit plantje supergezond. Voor vrouwen die borstvoeding geven, is het kruid een handige hulp bij de aanmaak van melk.

Bestel green juice met Moringa bij Superfoodguru

Overigens kun je sommige kruiden ook gebruiken als multivitamine. Zo heeft Superfoodguru het sapje Magic Moringa in het assortiment. Naast Moringa is hier ook chlorella aantoegevoegd. Hierdoor krijg je een krachtige boost voor je gezondheid, die ook nog eens energie geeft. Deze groene juice heeft bovendien een heerlijke zachte smaak. Daardoor is het een ideaal drankje als je je gezondheid een dagelijkse opkikker wilt geven.

Vorig artikel Volgend artikel