100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Lekkerder In Je Vel Met Deze Tips Voor Een Gezonder Metabolisme

Lekkerder In Je Vel Met Deze Tips Voor Een Gezonder Metabolisme
Lekkerder In Je Vel Met Deze Tips Voor Een Gezonder Metabolisme

Lekkerder In Je Vel Met Deze Tips Voor Een Gezonder Metabolisme

Met een gezond metabolisme zit je een stuk lekkerder in je vel. Je metabolisme of stofwisseling is het proces van het afbreken van afvalstoffen en aanmaken van bouwstoffen in je lichaam. De voeding die je binnenkrijgt, wordt daarbij omgezet in energie. 


Je kunt de werking van je metabolisme daarom sterk beïnvloeden met voeding en beweging. Maar er zijn nog veel meer aanpassingen die je dagelijks kunt doen voor een gezonder metabolisme. In deze blog vertellen we je er alles over.

OPSTAAN

Een goede nachtrust levert een grote bijdrage aan je gezondheid en is cruciaal voor je metabolisme. ‘s Nachts krijgt je lichaam de tijd om zichzelf weer op te laden en herstellen. Een consequent slaapritme is daarbij van groot belang. Daarom is het slim om zeven dagen per week ongeveer op hetzelfde tijdstip op te staan. Zo is je lichaam gewend aan dit ritme. 


Die lange ochtend uitslapen in het weekend voelt misschien prettig, maar is dus voor je gezondheid een minder goed idee. Onregelmatige slaaptijden kunnen je hormoonbalans verstoren. Zo raken hormonen die het gevoel van honger en verzadiging regelen bijvoorbeeld verward bij onvoldoende of onregelmatige nachtrust. Met een regelmatig slaapritme houd je je lichaam en stofwisseling veel beter in balans.

HET PERFECTE ONTBIJT VOOR EEN GEZONDER METABOLISME

Wil je de dag goed beginnen? Zoals je begrijpt, levert voeding een belangrijke bijdrage aan het stimuleren van je metabolisme. Een optimale spijsvertering levert je lichaam de juiste energie, waarmee je de dag die voor je ligt vol vertrouwen aan kunt. 


Sla je ontbijt daarom nooit over, maar zorg dat je de dag begint met een maaltijd vol voedingsstoffen. Met gezonde voeding stimuleer je de spijsvertering en voorkom je een opgeblazen gevoel. Ook leg je met een goed ontbijt een stevige basis, die voorkomt dat je alweer gauw behoefte hebt aan snelle suikers.


Zet de toon voor een gezonde dag en start met één van onze heerlijke sapjes. Ideaal voor in de vroege ochtend zijn bijvoorbeeld de heerlijke, spicy gembershots. Kies je liever een groentesap? Dan is de low-fruit Slim Fit Fusion juice iets voor jou. Een verfrissend groentesapje met appel, venkel en rucola waarmee jij je supergezond voelt. Of ga voor Orange Is The New Black: een toegankelijk en rijk citrus- en fruitsapje met wortel, mango, sinaasappel, kurkuma, selderij en zwarte peper. 

LUNCH

Gezonde voeding betekent variatie. Door zoveel mogelijk verschillende soorten groenten, fruit en andere voedingsmiddelen te eten, krijg je een grote verscheidenheid aan nutriënten binnen. Je lichaam heeft allerlei vitamines, mineralen, vezels, eiwitten, koolhydraten en vetten nodig voor een gezond metabolisme. Gevarieerde voeding draagt hier aan bij.


Kies voor de lunch daarom eens voor een groente- of fruitsap. Daarmee geef je je spijsvertering een flinke boost. Zo is de Strawberry Fields Forever een heerlijk zoet, fris sap, waarmee je jouw lichaam onder meer voorziet van kalium, foliumzuur en antioxidanten. De verfrissende Pineapple Paradiso bevat ananas, komkommer, munt, selderij en appel. Geniet van de intense smaak en profiteer van deze vitamine C-boost.

MIDDAG

Tuur jij dagelijks veel naar je scherm? Het kunstmatige licht van computers, tablets, laptops en smartphones kan je biologische klok, en daarmee je nachtrust, flink verstoren. Zorg daarom dat je voldoende pauzes neemt en zoek afwisseling in je dag met beweging, meditatie en ademhalingsoefeningen. 


Wist je dat zelfs vijf minuten ademhalingsoefeningen al een positief effect heeft op je stofwisseling? Hiermee kalmeer je namelijk je zenuwstelsel en help je het lichaam om cortisol te reguleren. 


Daarnaast is beweging cruciaal om je gezond en fit te voelen. Zo stimuleert lichaamsbeweging je stofwisseling, bevordert het je spiermassa en heeft het een positief effect op je geest. Neem daarom iedere dag zeker de tijd voor beweging en besef dat dit echt niet meteen een intensieve work-out hoeft te zijn. Stap eens op de fiets, maak een wandelingetje. Je zult zien dat dagelijks bewegen bijdraagt aan een gezonder lichaam en fitte geest. 


Heb je zin in een tussendoortje? Kies dan voor onze Raw Food Bliss Balls. Gezonde snacks zonder toegevoegde, geraffineerde suikers. 

AVOND

Met kleine aanpassingen kun je de gezondheid van je stofwisseling snel verbeteren. Zorg bijvoorbeeld dat je voor 20.00 uur ‘s avonds dineert. Zo geef je het lichaam minimaal 12 uur de tijd voor herstel en een optimale spijsvertering. ‘s Nachts vasten draagt bij aan een gezond metabolisme. 


Wil je het diner vervangen door een voedzame juice? Dan is de Die Hard Green een goede keuze. Dit groentesap bevat geen fruit, maar vormt een bom van vitamine A, B, C, E en K. Op zoek naar een beetje pit? Dan is het Sunrise to Moonshine groentesap een goede keus. 


Neem in de avond eens echt tijd voor jezelf, bijvoorbeeld met meditatie of andere rituelen. Leg je telefoon of andere schermen aan de kant. Verwen jezelf met een bad vol essentiële oliën, drink kruidenthee, luister naar muziek of neem de tijd voor droogborstelen. Zo bereid je het lichaam voor op een goede nachtrust en ondersteun je een gezond metabolisme.

Vorige artikel Volgende artikel