Biologisch | Cold Pressed | Geen HPP of Shock Freeze
 

Wellness

 

De één heeft het rond lunchtijd, de ander wordt er wat later op de dag door overvallen. Waar hebben we het over? Over de onbedwingbare drang om te snacken. Gelukkig hoeven wij ons niet te schamen voor ons snackgedrag. Er zijn zoveel gezonde snacks voorhanden, dat je alle remmen los kan gooien en je ongegeneerd mag toegeven aan je snack-cravings

Van energy balls tot smoothie bowls en van geroosterde kikkererwten tot The Supergurufood shots. Daarbij komt dat het absoluut niet nodig is om je riem losser te doen. Deze 20 gezonde snacks kun je ook gerust eten wanneer je op je calorie-inname let.

20 gezonde snacks:

 1. Energy balls

Deze ware energieballen zorgen ervoor dat je er weer een aantal uur flink tegenaan kunt. Energy balls barsten van de noten, dadels en andere superfoods.

 1. Smoothie bowls

In plaats van een kommetje chips kun je ook voor een kommetje gezond kiezen. Bijvoorbeeld één van onze smoothie bowls. Zelfs geschikt voor chocolate-lovers.

 1. Shots

Geen zin om te kauwen, maar wel dringende behoefte aan een kick? Onze shots met natuurlijke opkickers helpen je binnen no-time over je dipje heen.

 1. Amandelen

Rauw, geroosterd, gebakken, het maakt niet uit. Amandelen zijn lekker en uitermate gezond. Ze barsten van de mineralen en eiwitten.

 1. Wortels

Als je iets stevigs wilt wegknagen tijdens een spannende serie of boek, neem dan een wortel. Extra lekker met bijvoorbeeld een humusdipje.

 1. Banaan

Banaan uit de schil is lekker, maar als je ziet wat je nog meer kan doen met deze kromme gele vriend, dan is “uit het vuistje” wel de minst creatieve manier van bananen eten. Zo kun je bijvoorbeeld een geprakt banaantje toevoegen aan een vegan pannenkoekenbeslag en heerlijke pancakes maken.

 1. Bessen

Blauwe bessen, kruisbessen, aalbessen, bosbessen, alle bessen lenen zich er bij uitstek voor om (bijna) gedachteloos weg te knabbelen. 

 1. Rijstwafels

Als iets lekker te eten is, dan is het wel een rijstwafel. Zilvervlies of quinoa?

 1. Komkommer

Maak eens kleine staafjes van een komkommer en dip deze in een schaaltje hummus. Heerlijk voor op het borrelplankje.

 1. Pressed juices

Geen tijd om iets voor te bereiden maar wel een snackmoment in het vooruitzicht? Onze pressed juices helpen je energiek de dag door!

 1. Paprika

Alle kleuren paprika behoren tot één van de meest gezonde groenten ter wereld, allemaal vanwege hun hoge percentages vitaminen A, C, B, E en K.

 1. Aardbeien

Deze Zomerkoninkjes laten zich heerlijk omarmen door gesmolten (vegan) chocolade.

 1. Appel

Heerlijk uit het vuistje, maar ook van de bakplaat bestrooid met (Ceylon) kaneel.

 1. Cherrytomaatjes

Gewoon puur natuur.

 1. Geroosterde kikkererwten

Meng gekookte, uitgelekte, kikkererwten met wat olie en paprikapoeder en laat ze een half uurtje roosteren op een bakplaat in een oven op 200°C.

 1. Walnoten

Ideaal als je je handen bezig wilt houden dan kun je walnoten kraken. Wist je overigens dat je als je de naden van twee walnoten haaks op elkaar drukt, je niet eens een notenkraker nodig hebt?

 1. Cashewnoten

Lekker en gezond, de ongezouten cashewnoten. Overigens ook een heerlijke aanvulling bij veel rijstgerechten.

 1. Edamame boontjes

Deze jonge versie van de sojaboon kun je (na het koken en uitlekken) lekker roosteren in de oven. Strooi er een beetje paprikapoeder over en geniet van deze gezonde snack bonen.

 1. Popcorn

Een filmavondje is pas compleet met een schaal(tje) popcorn. Kant en klaar vaak wel erg zoet of zout, maar als je de corn zelf popt, dan kun je dat zelf doseren. Wel de deksel op de pan houden tijdens het poppen!

 1. Dadels

De populaire zoetmaker in veel vegan gerechten. Je zou bijna vergeten dat je dadels ook prima van een schaaltje kunt eten. Met of zonder amandel erin.

Vorig artikel Volgend artikel