
Een Gezond Valentijnsmenu: Recepten Voor Ontbijt, Brunch, Diner En Alles Daar Tussenin
Wie steek jij dit jaar een hart onder de riem? Valentijnsdag komt steeds dichter bij, en daarom is het de hoogste tijd om iemand een warm hart toe te dragen. Ken jij iemand die wel wat extra aandacht en liefde verdient? Met deze recepten maak jij voor je geliefde, of iemand anders die je lief hebt, overheerlijke maaltijden. Weet jij al wie je in het zonnetje gaat zetten met lekker én gezond eten?
RECEPTEN VOOR ONTBIJT, LUNCH EN DINER
Trakteer jij je geliefde op Valentijnsdag met een ontbijt op bed of kies je voor een romantisch huisgemaakt diner voor twee. Wij hebben de beste (en meest romantische) recepten voor je op een rijtje gezet.
ONTBIJT
Begin de dag met een tropisch ontbijt op bed. De overheerlijke Sunrise Shack Bowl is in een handomdraai gemaakt, smaakvol en ook nog eens gezond. De smoothie bowl ziet er daarnaast ook nog eens mooi uit. Je kunt namelijk je eigen ‘fruitfantasie’ gebruiken voor de garnering, terwijl je tegelijkertijd een flinke dosis voedingsstoffen binnenkrijgt.
De ingrediënten voor het mengsel:
180 gram bevroren mango
100 gram bevroren banaan
130 gram bevroren ananas
250 milliliter plantaardige melk
1 theelepel kurkuma
Hoe maak je het mengsel? Blend alle ingrediënten samen in de blender en wacht tot het mengsel glad en zacht is.
De ingrediënten voor de toppings:
Kiwi
Passievrucht
Frambozen
Kokosvlokken
Granola
Chiazaadjes
Is jouw amor fan van kurkuma? Serveer naast de bowl dan de Burning Rescue Shot. Dit shot is een heerlijk pittige gembershot waardoor je je lichaam voelt opwarmen. Zo maak jij een gezond en lekker recept voor een romantisch ontbijtje.
LUNCH
Voor lunch sla je zeker niet naast de plank met deze vegan wrap. De kleurrijke wrap opdienen is misschien wel de beste en leukste manier om een hele salade binnen te krijgen. Een glutenvrije wrap gevuld met een lekkere combinatie van groenten, cashew-kaassaus en avocado.
De ingrediënten voor de vulling van de wraps:
2 wortels geraspt
2 bieten geraspt
2 groene appels
2 rijpe avocado’s
8 takjes peterselie
240 gram Superfoodguru’s cashew-kaassaus
Gestoomde zilvervliesrijst
Bereidingswijze:
Snijd alle ingrediënten in stukjes en schep de ingrediënten in kommen. Verwarm de wrap volgens de gebruiksaanwijzing en smeer de wrap in met kaassaus. Vul het midden van elke wrap (laat de zijkanten vrij) met een laagje rijst, met daarbovenop een laagje biet, een laagje wortel, een laagje appel, peterselieblad en plakjes avocado. Geef de groenten een laatste laagje kaassaus en rol de wraps op.
Rol de wraps in aluminiumfolie of bakpapier, vouw de zijkanten dicht en snijd de wrap door de helft. Gebruik de overgebleven kaassaus als dip.
Serveertip: Die Hard Green 11
DINER
Pad Thai als hoofdgerecht is een echte aanrader om te serveren. Pad Thai is een vers, gezond en lekker recept en zit bomvol voedingsstoffen.
De ingrediënten voor de Pad Thai:
Handje taugé
Handje munt
Handje Thais basilicum
Handje koriander
Handje gehakte noten (zoals macadamia of cashewnoten)
1 lange rode Spaanse peper, zonder zaad en in dunne ringetjes
Partjes limoen, voor erbij
De ingrediënten voor de noedels:
2 – 3 grote courgettes, in slierten
1 grote wortel, in slierten
1/2 rode ui, in dunne ringen
80 gram dun gesneden kool
Handje peultjes, in dunne reepjes
4 rode paprika, zaad en zaadlijsten verwijderd en in dunne reepjes
120 gram taugé
Handje Thais basilicum
Handje munt
Handje koriander
De ingrediënten voor de saus:
150 gram cashewnoten, 2 uur in gefilterd water geweekt, dan afgegoten en afgespoeld
1 eetlepel dulse vlokken
1 teen knoflook, geperst
1 tl geraspte gember
1 kleine rode Spaanse peper, zonder zaad en grof gehakt
1 stengel citroengras, alleen witte deel, grof gehakt
Geraspte schil van 1 limoen
60 ml limoensap
2 el tamari
6 limoenblaadjes, grof gehakt
1 tl rauwe – kokosnectar
60 ml gefilterd water, plus zo nodig extra
1/2 tl Himalayazout, of naar smaak
2 el olijfolie
Bereidingswijze:
Doe alle ingrediënten voor de saus behalve de olijfolie in een high speed sblender en maal er een glad en romig mengsel van. Voeg de olijfolie toe en meng deze er doorheen. Zet de saus apart.
Meng alle ingrediënten voor de noedels in een grote kom. Voeg de saus toe en schep deze er voorzichtig door. Verdeel de taugé, de verse kruiden, de gehakte noten en de Spaanse peper over het gerecht. Serveer het met de partjes limoen ernaast.
Serveertip: Drink er een Pineapple Paradiso bij. Deze juice heeft hydraterende voordelen en heeft een intense en verfrissende smaak.
Ben je op zoek naar meer gezonde valentijnsrecepten? Kijk dan bij onze andere recepten voor meer inspiratie.