100% Biologisch | Cold Pressed | Ongepasteuriseerd

Taal

Eet Jezelf Gezond: Hoe Je Van Je Endometriose Af Kan Komen

Eet Jezelf Gezond: Hoe Je Van Je Endometriose Af Kan Komen
Eet Jezelf Gezond: Hoe Je Van Je Endometriose Af Kan Komen

Eet Jezelf Gezond: Hoe Je Van Je Endometriose Af Kan Komen

Heb je last van vage klachten en hevige menstruatiepijnen? Dan zou het maar zo endometriose kunnen zijn. Ondanks dat het vaak voorkomt, is er helaas nog weinig bekend over deze chronische aandoening. Waar meer over bekend is, is het zogenaamde endometriose dieet. Wij van Superfoodguru willen graag dat je lekker in je vel zit en van deze vervelende endometriose klachten af komt, daarom vertellen we je meer over dit dieet en hoe je jezelf gezond(er) kunt eten.

WAT IS ENDOMETRIOSE?

Wat is endometriose? Endometriose is een chronische aandoening waarbij het baarmoederweefsel buiten de baarmoeder voorkomt, aangewakkerd door het hormoon oestrogeen. Het kan een hele reeks vervelende klachten veroorzaken waaronder, pijnlijke krampen, lange zware menstruaties, obstipatie en een opgeblazen gevoel, pijnlijke seks, urinewegproblemen en chronische vermoeidheid. Komen deze klachten je bekend voor? Dan is het een goed idee om je dieet eens onder de loep te nemen.

ENDOMETRIOSE GEWICHTSTOENAME

Heb je last van gewichtstoename? Het goede nieuws is dat dit geen direct symptoom van endometriose kan zijn. Het kan wel zijn dat bepaalde aspecten van de stoornis endometriose gewichtstoename veroorzaken. Dit komt door hoge niveaus van het hormoon oestrogeen in het lichaam. Oestrogeen in het lichaam kan leiden tot een opgeblazen gevoel, onregelmatige menstruatie en het groter worden van je borsten. Deze hormonale disbalans kan zorgen voor endometriose gewichtstoename.

ENDOMETRIOSE? EET JEZELF GEZOND

Het uitgangspunt van het endometriose dieet is het tegengaan van ontstekingen in het lichaam door middel van het eten van natuurlijk eten, zoals groente en fruit. Daarnaast is het essentieel om etenswaren die ontstekingen veroorzaken, zoals bewerkt vlees, suikerhoudende dranken en alcohol, voortaan uit je dieet te laten. Gelukkig blijven er nog genoeg dingen over die je wel kunt eten. Lees snel verder welke groenten en fruit kunnen helpen bij endometriose.

Leverreiniging

Zoals eerder vermeld wordt endometriose veroorzaakt door het hormoon oestrogeen. Om dit hormoon de baas te blijven is het belangrijk de leverfunctie te ondersteunen. Het is daarom goed om te beginnen met een leverreiniging. Kruisbloemige groenten zoals broccoli, bloemkool, paksoi, rucola, kool en spruitjes helpen hierbij. Vezelrijk voedsel zoals zwarte bonen, linzen en witte bonen helpen de darmen om de toxische opbouw in de lever sneller af te voeren. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over leverreiniging door middel van gezonde voeding en een detox met de cold pressed juices van Superfoodguru. 


Omega 3, groente, kurkuma en gember

Het is onderzocht dat vrouwen met endometriose baat hebben bij een dieet rijk aan omega 3 vetten, verschillende groente, kurkuma en gember. Dit vermindert niet alleen het risico op endometriose, maar kan ook de pijn verminderen. Bij Superfoodguru bestel je heel gemakkelijk je dagelijkse shot vol gember en kurkuma. De aanbevolen hoeveelheid is acht porties groente en fruit per dag. Bij Superfoodguru snappen wij dat dit best veel kan zijn, daarom hebben wij verschillende gezonde én lekkere cold pressed juices ontwikkeld die jou helpen om deze dagelijkse hoeveelheid te halen. Van koudgeperste groentesappen boordevol biologisch bladgroen, tot wortel- en biet sappen vol met vitamines en mineralen, je bestelt ze hier.


Vorige artikel Volgende artikel